• Belarus și Rusia au convenit să desfășoare un grup regional comun de forțe încadrat de militari belaruși.
  • Lukașenko a avertizat Ucraina împotriva atacurilor asupra Belarusului.
  • Lukașenko a declarat că a avut o întâlnire individuală cu aliatul său, Putin.

Dictatorul a declarat în cadrul unei reuniuni a oficialilor din domeniul securității de la Minsk că Ucraina este împinsă de patronii lor să declanșeze un război împotriva Belarusului. Belarus și Rusia au convenit să desfășoare un grup regional comun de forțe încadrat de militari belaruși.

Lukașenko, care i-a dăruit recent președintelui rus Vladimir Putin un tractor pentru cea de-a 70-a aniversare a sa, a avertizat Ucraina împotriva atacurilor asupra Belarusului, spunând că i s-a spus prin canale neoficiale că Kievul plănuiește un atac.

Am spus deja că astăzi Ucraina nu doar contemplă, ci plănuiește lovituri pe teritoriul Belarusului, a spus el. Răspunsul meu a fost simplu: Spuneți-i președintelui Ucrainei și altor oameni nebuni, dacă mai sunt acolo, că podul Crimeii va fi doar capătul subțire al cuțitului pentru ei, dacă ating cu mâinile lor murdare un singur metru din teritoriul nostru.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El a adăugat: Ei sunt împinși de patronii lor să declanșeze un război împotriva Belarusului pentru a ne atrage în el și a se ocupa de Rusia și Belarus în [același] timp. Lukașenko a declarat că a avut o întâlnire individuală cu aliatul său, Putin, după summitul informal al CSI de la Sankt Petersburg și că, ulterior, a dat ordinul” de a forma grupul.

El a spus: Având în vedere înrăutățirea situației la granițele vestice ale statului Uniunii, am convenit să desfășurăm un grup regional de forțe ale Federației Ruse și ale Republicii Belarus. Acest lucru este în conformitate cu documentele noastre. Acesta spune că, dacă nivelul de amenințare atinge nivelul la care se află acum, începem să folosim grupul de forțe al statului Uniunii.

Baza acestui grup este armata, Forțele Armate ale Republicii Belarus. Trebuie să vă informez că formarea acestui grup a început. Se desfășoară, cred, de două zile. El a precizat că aproximativ 1.000 de soldați ruși se vor alătura grupului, dar că acesta va fi format în principal din militari belaruși.

Ultimul lucru de care au nevoie este un alt conflict, i-a spus el ministrului său al apărării, Viktor Khrenin. Știți că au destule probleme. Prin urmare, nu ar trebui să ne așteptăm la un număr mare de membri ai Forțelor Armate ale Federației Ruse. Dar vor fi mai mult de o mie de oameni.