• Președintele SUA este următorul lider cu care Zelenski se va vedea față în față. Biden a spus în cadrul unui interviu că este pregătit să meargă la Kiev.
  • Biden a folosit termenul de genocid într-un discurs ținut la o fabrică de etanol din Iowa, iar mai târziu a susținut descrierea în timp ce se pregătea să urce la bordul Air Force One.
  • Biden l-a numit în repetate rânduri pe Putin un criminal de război, dar marți a fost prima dată când, întrebat dacă a văzut suficiente dovezi pentru a declara genocid în Ucraina, acest a spus că dovezile în sensul declarării unui genocid sunt din ce în ce mai multe.

Președintele SUA este următorul lider cu care Zelenski se va vedea față în față. Biden a spus în cadrul unui interviu că este pregătit să meargă la Kiev.

Totodată, președintele american a declarat pentru prima dată că invazia Moscovei în Ucraina poate fi comparată cu un genocid, în timp ce președintele Vladimir Putin spune că Rusia își va continua „ritmic și calm” operațiunea în Ucraina până la atingerea obiectivelor.

Biden a folosit termenul de genocid într-un discurs ținut la o fabrică de etanol din Iowa, iar mai târziu a susținut descrierea în timp ce se pregătea să urce la bordul Air Force One.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Biden l-a numit în repetate rânduri pe Putin un criminal de război, dar marți a fost prima dată când, întrebat dacă a văzut suficiente dovezi pentru a declara genocid în Ucraina, acest a spus că dovezile în sensul declarării unui genocid sunt din ce în ce mai multe.

Da, l-am numit genocid. A devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă să elimine ideea de a fi – de a putea fi ucrainean. Iar dovezile sunt din ce în ce mai multe. Este diferit de ceea ce a fost săptămâna trecută. Apar mai multe dovezi despre – literalmente – despre lucrurile oribile pe care rușii le-au făcut în Ucraina. Și vom afla din ce în ce mai multe despre devastare. Și îi vom lăsa pe avocați să decidă la nivel internațional dacă se califică sau nu, dar mie așa mi se pare cu siguranță”, a declarat președintele Joe Biden, conform Casei Albe.