• Bombardamentele rușilor asupra orașului Herson au ucis cel puțin 10 persoane, au rănit alte 58 și au lăsat cadavre însângerate pe drum.
  • Guvernatorul regiunii Herson, Iaroslav Ianușevici, a declarat la televiziunea națională că bilanțul morților a crescut la 10, de la 8 – bilanțul raportat anterior.
  • Niciun copil nu ar fi fost ucis sau rănit în aceste bombardamente, a precizat Ianușevici.

Bombardamentele de sâmbătă dimineață ale rușilor asupra orașului Herson, recent recucerit de trupele ucrainene, au ucis cel puțin 10 persoane, a rănit alte 58 și a lăsat cadavre însângerate pe drum, au anunțat autoritățile ucrainene, potrivit The Guardian.

Guvernatorul regiunii Herson, Iaroslav Ianușevici, a declarat la televiziunea națională că bilanțul morților a crescut la 10, de la 8 – bilanțul raportat anterior, potrivit agenției de știri Interfax Ucraina.

Niciun copil nu ar fi fost ucis sau rănit în aceste bombardamente, a precizat Ianușevici.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Una dintre rachete a aterizat lângă un supermarket din centrul orașului Herson, a afirmat Iuriy Sobolevskyi, prim-adjunctul șefului Consiliului regiunii Herson, într-o postare pe Telegram.

Ministerul ucrainean de Interne a precizat că 66 de mașini au luat foc în urma bombardamentelor. Președintele Volodimir Zelenski a publicat fotografii care arată străzile presărate cu mașini în flăcări, geamuri sparte și cadavre, potrivit Reuters.

„Rețelele sociale vor marca cel mai probabil aceste fotografii ca «conținut sensibil» . Dar acesta nu este conținut sensibil – este viața reală a Ucrainei și a ucrainenilor. Țara teroristă continuă să aducă lumea rusă sub forma bombardamentelor populației civile. (…) Acestea nu sunt facilități militare. Acesta nu este un război conform regulilor definite. Este teroare, ucidere de dragul intimidării și plăcerii. Lumea trebuie să vadă și să înțeleagă că luptăm împotriva răului absolut” , a scris Zelenski.