• Câteva sute de cadavre au fost depozitate într-o instalație din afara Kievului.
  • Ucraina a negat amenințarea și a declarat că Rusia duce un război de agresiune care a ucis mii de civili, a dezrădăcinat milioane de alte persoane și a distrus orașe și localități de la începutul luptelor, la sfârșitul lunii februarie.
  • Trupurile rușilor morți au fost încărcate de autoritățile militare ucrainene în frigiderele trenurilor.

Autoritățile militare ucrainene au încărcat vineri, în vagoane frigorifice, cadavrele soldaților ruși colectate după luptele din regiunile Kiev și Cernihov. Volodimir Lyamzin, șeful cooperării civil-militare din Ucraina, a declarat că țara sa acționează în conformitate cu dreptul internațional și este pregătită să returneze trupurile Rusiei.

„Conform normelor dreptului umanitar internațional, iar Ucraina le respectă cu strictețe, după ce faza activă a conflictului s-a încheiat, părțile trebuie să returneze cadavrele militarilor unei alte țări. Ucraina este pregătită să returneze corpurile agresorului”, a declarat el.

Lyamzin a declarat că există mai multe trenuri frigorifice staționate în diferite regiuni din Ucraina unde sunt păstrate cadavrele soldaților ruși. Câteva sute de cadavre erau depozitate într-o instalație de la periferia Kievului, filmată de Reuters.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„În acest tren frigorific sunt păstrate câteva sute dintre cadavrele ocupanților ruși. Cele mai multe dintre ele au fost aduse din regiunea Kiev, mai sunt câteva din regiunea Cernihov, dar și din alte câteva regiuni”, a declarat Lyamzin. https://www.dailymail.co.uk/wires/reuters/article-10814833/Ukrainian-servicemen-load-bodies-Russian-soldiers-refrigerated-rail-cars.html#v-716645026520253873

Moscova numește invazia sa în Ucraina o „operațiune militară specială” pentru a demilitariza un vecin care îi amenință securitatea. Ucraina neagă că ar reprezenta o amenințare și spune că Rusia duce un război de agresiune care a ucis mii de civili, a dezrădăcinat milioane de alte persoane și a distrus orașe și localități de la începutul conflictului, la sfârșitul lunii februarie.

Morgile din Ucraina ar fi pline de cadavrele soldaţilor şi civililor care şi-au pierdut viaţa în războiul pornit de Rusia. Oficialii de la Kiev susţin că armata lui Putin a suferit pierderi umane majore.