• O coadă uriașă de camioane s-a format la granița dintre Polonia și Belarus, în timp ce șoferii ruși și belaruși încearcă să părăsească UE în urma termenului limită pentru sancțiuni.
  • UE a interzis camioanelor din Rusia și Belarus – cu excepția celor care transportă medicamente, colete poștale sau produse petroliere – să intre sau să rămână în blocul comunitar.
  • Încă este clar ce se va întâmpla cu alte mii de camioane din cele două țări, care se află în prezent pe teritoriul UE.

O coadă uriașă de camioane s-a format la granița dintre Polonia și Belarus, în timp ce șoferii ruși și belaruși încearcă să părăsească Uniunea Europeană, în urma termenului limită pentru sancțiuni, informează BBC.

În perioada premergătoare termenului limită de sâmbătă, coada s-a extins la 80 km, iar unii au rămas blocați până la 33 de ore.

UE a interzis camioanelor din Rusia și Belarus – cu excepția celor care transportă medicamente, colete poștale sau produse petroliere – să intre sau să rămână în blocul comunitar. Măsura face parte din sancțiunile impuse de UE pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Imagini filmate cu drona și înregistrate de agenția de știri Reuters au arătat cozile lungi care au rămas în timp ce se apropia termenul limită de la miezul nopții.

Mai sunt încă mulți kilometri de parcurs… așa că este nerealist”, a spus un șofer bielorus cu privire la șansele sale de a trece frontiera la timp.

Iar la câteva ore după trecerea termenului limită, timpii de așteptare s-au redus la 12 ore, spune Adam Easton de la BBC din Varșovia, numărul camioanelor la două puncte de trecere a frontierei fiind de 230-400 de vehicule.

Cu toate acestea, nu este clar ce se va întâmpla cu alte mii de camioane din cele două țări, care, potrivit estimărilor, se află în prezent pe teritoriul UE.