• Premierul canadian Justin Trudeau a spus că țara pe care o reprezintă, precum și alte state vor cere suspendarea Rusiei din Interpol ca urmare a acțiunilor sale în Ucraina.
  • În urma lansării atacurilor sale în Ucraina, Rusia s-a confruntat cu numeroase sancțiuni din partea UE, Marii Britanii și SUA.

Premierul canadian Justin Trudeau a spus că țara pe care o reprezintă, precum și alte state vor cere suspendarea Rusiei din Interpol ca urmare a acțiunilor sale în Ucraina.

Canada și alte țări susțin această mișcare deoarece consideră că cooperarea dintre agențiile de aplicare a legii depinde de angajamentul colectiv al Declarației Universale a Drepturilor Omului și de respectul reciproc între membrii Interpol”, a declarat premierul canadian Justin Trudeau.

În urma lansării atacurilor sale în Ucraina, Rusia s-a confruntat cu numeroase sancțiuni, printre care eliminarea sa din Consiliul Europei, închierea traficului aerian pentru aeronavele din Rusia și excluderea băncilor rusești din sistemul internațional de plăți SWIFT.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Organizația Internațională a Poliției Criminale este o organizație interguvernamentală, care numără 195 de țări membre. Interpol ajută poliția din toate aceste țări să colaboreze și îi permite să partajeze și să acceseze date privind infracțiunile și infractorii, oferind sprijin tehnic și operațional.