• Unii ofițeri ruși sunt nemulțumiți de președintele Vladimir Putin și de conducerea armatei din cauza execuției proaste a războiului.
  • Igor Girkin, un naționalist și fost ofițer al FSB a declarat că există o oarecare nemulțumire față de conducerea de vârf.
  • Mai mulți ofițeri de armată au fost deschisi cu privire la nemulțumirea lor față de ministrul Apărării Serghei Șoigu și chiar de Putin, mai spune Girkin.

Unii ofițeri ruși sunt nemulțumiți de președintele Vladimir Putin și de conducerea armatei din cauza execuției proaste a războiului, a declarat un influent blogger naționalist rus și fost ofițer FSB după ce a vizitat zona de conflict, potrivit SkyNews.

Critica publică directă a lui Vladimir Putin este rară în Rusia, deși bloggerii naționaliști au fost sinceri cu privire la desfășurarea războiului, în special la înfrângerile costisitoare ale Rusiei în regiunea Ucrainei, Harkov în septembrie.

Igor Girkin, un naționalist și fost ofițer al Serviciului Federal de Securitate (FSB), care a ajutat Rusia să anexeze Crimeea în 2014 și apoi să organizeze miliții pro-ruse în estul Ucrainei, a declarat că există o oarecare nemulțumire față de conducerea de vârf.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Armata rusă are nevoie de reforme și de oameni competenți

Într-un videoclip 90 de minute care analizează execuția războiului de către Rusia, Girkin a spus „capul peștelui este complet putrezit” și că armata rusă are nevoie de reforme și de oameni competenți care ar putea conduce o campanie militară de succes.

Mai mulți ofițeri de armată au fost deschisi cu privire la nemulțumirea lor față de ministrul Apărării Serghei Șoigu și chiar de Putin, mai spune Girkin.

„Nu sunt doar eu… oamenii nu sunt deloc orbi și surzi: oamenii de la nivel mediu de acolo nici măcar nu-și ascund opiniile care, cum să spun, nu sunt pe deplin complimente față de președinte sau ministrul apărării” , a spus Girkin.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat comentariile lui Girkin, care l-a criticat în repetate rânduri pe Şoigu, un apropiat aliat al lui Putin, pentru înfrângerile pe câmpul de luptă pe care le-a suferit Rusia în război.