• Cea mai înaltă clădire din Moscova a fost lovită de o dronă în cursul nopții.
  • Primarul Moscovei: ,,Faţada etajului 21 a fost deteriorată. Ferestrele au fost sparte”.
  • Este al cincilea atac cu dronă asupra Moscovei, complexul Moscova City a fost lovit și în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Moscova este atacată din nou de drone

Noaptea trecută, apărarea antiaeriană rusă a doborât „mai multe” drone care vizau regiunea Moscovei, a declarat primarul Serghei Sobyanin.

O dronă a lovit complexul Moscova City, unde își au sediul cele mai mari companii din Federația Rusă, precum și trei ministere. Complexul a fost lovit și duminică noaptea.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

„Faţada etajului 21 a fost deteriorată. Ferestrele au fost sparte”, a scris el într-o postare Telegram.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe spune că atacul asupra Moscovei demonstrează faptul că Ucraina ”continuă să se prezinte lumii ca o celulă teroristă. ”

Deși ce Ucraina a negat că ar avea un rol în aceste atacuri pe teritoriul Rusiei, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că ,,războiul se extinde pe teritoriul Rusiei”.

RUSIA NU ESTE CAPABILĂ SĂ ÎȘI PROTEJEZE CETĂȚENII

Consilierul prezidențial ucrainean Anton Gherașenko susține că acest al doilea atac în complexul din Moscova demonstrează faptul că Rusia nu este în stare să îi protejeze pe cei mai privilegiați rezidenți și simbolizează eșecul invaziei Rusiei în Ucraina.

”Zgârie-norii Moscova City erau un simbol al succesului înfloritor al economiei, precum și integrarea Rusiei în economia globală. După al doilea atac cu dronă vor simboliza eșecul operațiunii militare speciale și minciunile regimului de la Kremlin, care le-a promis încontinuu locuitorilor Moscovei protecție completă. Cei care lucrează în turnurile Moscova City sunt clasa privilegiată a oficialilor guvernamentali și a oamenilor de afaceri. Au văzut cu ochii lor că autoritățile rusești nu sunt capabile și nu le pot proteja. Nu există apărare aeriană, alerte de raid aerian, adăposturi pentru bombardamente. Rusia nu este protejată. Tot ceea ce se întâmplă în Rusia și la Moscova este o consecință clară a războiului pe scară largă pe care îl duce Rusia”, a scris Gherașenko.

Putin mărește amenzile pentru rușii care nu se prezintă la datorie

Putin a semnat ieri legea care impune amenzi pentru cei care nu se prezinta la centrul de inrolare, precum si pentru neînlesnirea mobilizării.

Potrivit legii, amenda pentru funcţionari va fi de la 60.000 la 80.000 de ruble (650 – 870 dolari)  şi de la 400.000 la 500.000 de ruble (4350 – 5440 dolari) pentru entităţile colective.

Putin a semnat, de asemenea, o lege care ridică amenda la 30.000 de ruble (326 de dolari) pentru neprezentarea la comisia de proiect fără un motiv întemeiat.

Anterior, amenda pentru neprezentarea la comisia de proiect pe ordinea de zi fără un motiv întemeiat varia între 500 şi 3.000 de ruble (5-32 dolari), scrie CNN .