• Ucrainenii continuă să preseze din greu rușii și au provocat recent pagube la podurile folosite de aceștia pentru aprovizionare.
  • Analiștii avertizează că Ucraina se confruntă încă cu șanse mari în efortul actual al Kievului de a prelua controlul asupra Hersonului.
  • Exploziile au provocat daune semnificative avioanelor rusești.

O actualizare transmisă de Departamentul de Apărare al Statelor Unite a dezvăluit câteva vești pozitive pentru forțele ucrainene, descriind o serie de câștiguri realizate atât în nordul, cât și în sudul Ucrainei. Un oficial de rang înalt al Departamentului Apărării a declarat că Ucraina a înregistrat unele câștiguri în ceea ce privește teritoriile recucerite, inclusiv unele zone din apropierea Harkovului.

Potrivit actualizării, trupele ucrainene continuă să preseze din greu împotriva rușilor și au provocat recent pagube la podurile folosite de ruși pentru aprovizionare.

Pe 9 august, o serie de explozii au avut loc la o bază aeriană din teritoriul ocupat de Rusia. În timp ce Statele Unite nu știu ce a cauzat exploziile, a declarat oficialul.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Oficialul de rang înalt al Departamentului Apărării a subliniat, de asemenea, că tirurile nediscriminatorii ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei sunt un semn că câștigurile ucrainene au un impact asupra moralului trupelor rusești și a capacității lor de a se menține.

Lucrurile care merg în defavoarea rușilor sunt impactul continuu asupra moralului lor, asupra capacității lor de a se susține – toate acestea au fost afectate de capacitatea ucrainenilor de a ajunge după locațiile [rusești] de comandă și control, muniție, susținere și logistică, a declarat oficialul american.

Același oficial și-a exprimat, de asemenea, optimismul în ceea ce privește Ucraina, descriind eficiența armatei țării pe o scară de la 1 la 10 ca fiind de 12. Ei au găsit modalități de a face lucruri pe care noi nu le-am fi crezut posibile, a spus oficialul.

În ciuda optimismului Pentagonului, unii analiști avertizează că Ucraina se confruntă încă cu șanse mari în efortul actual al Kievului de a prelua controlul asupra Hersonului.

Dr. Jack Watling, cercetător senior la Institutul Regal al Serviciilor Unite pentru Studii de Apărare și Securitate, a remarcat cum o mare parte din luptele din Ucraina au fost efectuate de doar cinci brigăzi formate din cei mai experimentați și mai pricepuți soldați ucraineni.

Aceste unități sunt epuizate și au suferit pierderi grele, a precizat academicianul, adăugând că antrenarea unor noi brigăzi și echiparea lor pentru o ofensivă eficientă și de succes în Herson va dura.