• Cel puțin 20 de persoane ar fi fost ucise după ce un incendiu mortal a distrus un azil de bătrâni în Rusia.
  • O anchetă este acum în curs de desfășurare pentru a analiza posibilitatea unei neglijențe, potrivit agenției ruse de știri Tass.
  • Se crede că această casă a fost înființată de un pastor pentru a oferi mese regulate persoanelor fără adăpost, dar este o reședință privată care nu este înregistrată.

Cel puțin 20 de persoane ar fi fost ucise după ce un incendiu mortal a distrus un azil de bătrâni în Rusia. Alte două persoane au fost transportate la spital pentru tratarea rănilor grave suferite în azilul ilegal” din orașul siberian Kemerovo. Patru persoane au primit îngrijiri medicale, dar rănile lor nu sunt considerate a fi în pericol de moarte.

O anchetă este acum în curs de desfășurare pentru a analiza posibilitatea unei neglijențe, potrivit agenției ruse de știri Tass. Un pastor pe nume Andrew Smirnov a fost reținut pentru a fi interogat. Se pare că el este proprietarul casei.

Un voluntar a declarat: Dormeam. Casa era în flăcări. Nu înțelegeam de unde venea sursa incendiului. Cineva a strigat că a fost un incendiu. Cei care au putut au fugit din casă. Restul s-au sufocat și au ars.”

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise la locuință pentru a combate incendiul de la clădirea din lemn cu două etaje. Imaginile video din casă arată un incendiu devastator cuprins de flăcări mari.

Se crede că această casă a fost înființată de un pastor pentru a oferi mese regulate persoanelor fără adăpost, dar este o reședință privată care nu este înregistrată. Rapoartele publicate de Tass sugerează că azilul nu este înregistrat și că funcționa ilegal și fără licență, lucru care este obișnuit în Rusia.

Fiind o reședință privată, se pare că este scutită de reglementările și verificările privind siguranța la incendiu. Guvernatorul din Kuzbass, Serghei Tsivilev, a confirmat că vor fi efectuate inspecții de siguranță în instituții similare din regiune. În Kemorovo, în sud-vestul Siberiei, locuiesc peste 500.000 de persoane, unde se știe că temperaturile din regiune coboară în mod regulat până la -20C.