• Sosirea navelor în arhipelagul din largul coastei Sri Lanka urmează impunerii unor sancțiuni severe occidentale asupra Rusiei pentru invazia acesteia în Ucraina.
  • Maldive, insula din Oceanul Indian, nu are un tratat de extrădare cu Statele Unite.
  • De asemenea, autoritățile germane au confiscat, într-un șantier naval din Hamburg, iahtul sancționatului Alisher Usmanov, în valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari.

Cel puțin cinci iahturi de lux deținute de miliardari ruși au fost văzute, miercuri, ca fiind ancorate sau în croazieră în Insulele Maldive, după impunerea unor sancțiuni occidentale severe împotriva Rusiei, ca represalii pentru invazia sa în Ucraina, au sugerat datele de urmărire a navelor.

Sosirea navelor în arhipelagul din largul coastei Sri Lanka urmează impunerii unor sancțiuni severe occidentale asupra Rusiei pentru invazia acesteia în Ucraina.

Potrivit bazei de date MarineTraffic, super iahtul Clio, deținut de Oleg Deripaska, fondatorul gigantului de aluminiu Rusal, care a fost sancționat de Statele Unite în 2018, a fost ancorat în largul capitalei Male.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Titanul, deținut de Alexander Abramov, un co-fondator al producătorului de oțel Evraz, a sosit pe 28 februarie.

Alte trei iahturi deținute de miliardari ruși au fost văzute miercuri în croazieră în apele Insulelor Maldive, potrivit datelor. Printre acestea se numără Nirvana, de 88 de metri, deținut de cel mai bogat om din Rusia, Vladimir Potanin, potrivit Reuters.

De asemenea, autoritățile germane au confiscat, miercuri seară, iahtul de 156 de metri al sancționatului Alisher Usmanov, în valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari, într-un șantier naval din Hamburg, informează Reuters.

Usmanov se afla pe o listă de miliardari care se vor confrunta luni cu sancțiuni din partea Uniunii Europene.

Majoritatea navelor au fost văzute ultima dată ancorate în porturile din Orientul Mijlociu, la începutul anului.

Statele Unite au declarat că vor lua măsuri stricte pentru a confisca proprietățile rușilor sancționați.

Maldive, insula din Oceanul Indian, nu are un tratat de extrădare cu Statele Unite.

Washingtonul a impus sancțiuni împotriva lui Deripaska și a altor ruși influenți în 2018, din cauza legăturilor lor cu președintele Vladimir Putin, după presupusul amestec al Rusiei în alegerile americane din 2016, pe care Moscova îl neagă.