• Centrul de coordonare comun de la Istanbul a fost deschis.
  • Ucraina şi Rusia au semnat vineri, cu Turcia şi ONU, acorduri privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră, blocate din cauza conflictului armat între cele două ţări.
  • Ucraina și Rusia reprezentau aproximativ o treime din exporturile globale de grâu înainte de invazia Rusiei din 24 februarie.

Centrul de coordonare comun (CCC) însărcinat cu controlul exporturilor de cereale ucrainene prin Marea Neagră a fost deschis miercuri la Istanbul, conform acordurilor semnate pe 22 iulie, scrie baha.com.

Navele vor fi urmărite aici, iar activitatea va contribui la depășirea crizei alimentare și la reducerea prețurilor”, a declarat ministrul Apărării Naționale, Hulusi Akar, în cadrul ceremoniei de deschidere, potrivit Reuters.

În virtutea acestor acorduri, valabile timp de 120 de zile între Rusia, Ucraina, Turcia şi Naţiunile Unite, CCC va fi însărcinat cu efectuarea de inspecţii de nave la plecare şi la sosirea la Istanbul, în scopul garantării faptului că ele nu transportă altceva în afară de cereale.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Ucraina şi Rusia au semnat vineri, cu Turcia şi ONU, acorduri privind exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră, blocate din cauza conflictului armat între cele două ţări.

În cele 120 de zile de valabilitate a acordurilor pot fi transportate cele circa 25 de milioane de tone de cereale din silozurile ucrainene înaintea strângerii noii recolte.

Ucraina și Rusia reprezentau aproximativ o treime din exporturile globale de grâu înainte de invazia Rusiei din 24 februarie.