• Autorităţile ucrainene au estimat, la începutul acestei luni, că forţele ruseşti din zonele ocupate au confiscat peste 400.000 de tone de cereale.
  • Furturile de cereale ameninţă recolta din acest an în Ucraina, care este una dintre cele mai importante ţări producătoare de cereale din lume.
  • Pentru Rusia, cerealele sunt o marfă atractivă. Preţul grâului este de aproximativ 400 de dolari pe tonă pe pieţele mondiale şi a crescut brusc în acest an.

Noi imagini din satelit arată că o navă rusească plină de cereale presupus a fi furate din fermele ucrainene a ajuns în portul sirian Latakia, pentru a doua oară în ultimele patru săptămâni, relatează CNN.

Noile imagini, furnizate de Maxar Technologies, arată Matros Pozynich la Latakia, pe 27 mai.

Aceasta este una dintre cele trei nave care au încărcat cereale în portul Sevastopol din Crimeea de la invazia rusă în Ucraina. A fost văzută ultima dată în Sevastopol la 19 mai şi a fost urmărită ulterior în timp ce traversa strâmtoarea Bosfor şi spre sud de-a lungul coastei turceşti. Se estimează că nava poate transporta aproximativ 30.000 de tone de cereale.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Nava soră a lui Matros Pozynich a încărcat, de asemenea, cereale la Sevastopol în ultimele două săptămâni.

CNN a raportat anterior că au fost văzute convoaie de camioane care transportau cereale de la ferme şi silozuri din sudul Ucrainei în Crimeea. Autorităţile ucrainene au estimat, la începutul acestei luni, că forţele ruseşti din zonele ocupate au confiscat peste 400.000 de tone de cereale.

Furturile de cereale ameninţă recolta din acest an în Ucraina, care este una dintre cele mai importante ţări producătoare de cereale din lume.

Pentru Rusia, cerealele sunt o marfă atractivă. Preţul grâului este de aproximativ 400 de dolari pe tonă pe pieţele mondiale şi a crescut brusc în acest an.