• CFR Călători a transmis că se alătură ajutorării refugiaților ucraineni care vin în România.
  • Personalul feroviar din stațiile feroviare Socola și Iași, de pe Regionala CF Iași, și din Gara București Nord, asigură condițiile necesare preluării persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc, în aceste zile, în România.
  • Pe toată perioada staționării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina vor primi asistență din partea reprezentanților Primăriei București și a reprezentanților ONG-urilor.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că personalul feroviar din stațiile feroviare Socola și Iași, de pe Regionala CF Iași, și din Gara București Nord, asigură condițiile necesare preluării persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc, în aceste zile, în România.

Din punctul de vedere al transportului feroviar, legătura cu Chișinău este asigurată de perechea de trenuri IR 401/402, care circulă în relația directă Chișinău – Iași – București Nord, și retur, iar pe relația Chișinău – Socola, și retur, circulă perechea de trenuri IR 1051/1052.

Astfel, tot personalul feroviar din gările Socola și Iași asigură, în aceste zile, îndrumare și asistență tuturor călătorilor ucraineni, pănă la preluarea acestora de către autoritățile locale.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

De asemenea, persoanele refugiate care sosesc în București Nord, vor fi imediat preluate de personalul de pază al gării, pănă la Sala de Așteptare, spațiu destinat special persoanelor refugiate, unde vor beneficia de apa și hrană până la preluarea de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București.

Menționăm faptul că pe toată perioada staționării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina vor primi inclusiv asistență din partea reprezentanților Primăriei București și a reprezentanților ONG-urilor.