• Cinci rachete ale trupelor rusești au lovit, luni, asupra orașului Liov, iar șase persoane au decedat din cauza atacului, a informat, luni, primarul orașului, Andriy Sadovy.
  • Șase persoane în total au fost ucise, în urma ultimelor lovituri, iar unsprezece persoane au fost rănite, inclusiv un copil, a scris el pe Twitter.
  • Separat, autoritățile au declarat că unele dintre rachete au lovit zone din apropierea unei gări și a altor instalații feroviare, perturbând pentru scurt timp traficul normal.

Update

Guvernatorul regiunii Liov, Maksym Kozytskyy, a declarat că loviturile rachetelor rusești de astăzi au țintit trei facilități de infrastructură militară și un atelier de mecanică auto. El a precizat că printre răniți se numără și un copil, iar echipele de urgență au luptat cu incendiile provocate de atac. Cel puțin șapte persoane au fost raportate ca fiind ucise.

Un hotel care adăpostea ucraineni care au fugit de luptele din alte părți ale țării s-a numărat printre clădirile grav avariate, a declarat primarul din Liov, Andriy Sadovyi.

O explozie puternică ar fi zguduit, de asemenea, Vasylkiv, un oraș situat la sud de capitala Kiev, care găzduiește o bază aeriană militară, potrivit locuitorilor. Nu a fost imediat clar ce a fost lovit, potrivit The Guardian.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Guvernul ucrainean a întrerupt evacuările de civili pentru a doua zi, afirmând că forțele rusești bombardează și blochează coridoarele umanitare.

Associated Press îl citează pe vicepremierul Irina Vereșciuk, care a declarat că Ucraina a negociat trecerea din orașele și localitățile din estul și sud-estul Ucrainei, inclusiv Mariupol și alte zone din Donbas. Guvernul regiunii Lugansk din Donbas a declarat că patru civili care încercau să fugă au fost împușcați și uciși de forțele rusești.

Vereșciuk a declarat că Rusia ar putea fi urmărită penal pentru crime de război din cauza refuzului său de a permite civililor să părăsească Mariupol.

Refuzul vostru de a deschide aceste coridoare umanitare va fi în viitor un motiv pentru a-i urmări în justiție pe toți cei implicați pentru crime de război”, a scris ea pe rețelele de socializare.

La rândul lor, rușii i-au acuzat pe „naționaliștii neonaziști” din Mariupol că au împiedicat evacuarea.

Știre inițială

Cinci rachete ale trupelor rusești au lovit, luni, asupra orașului Liov, iar șase persoane au decedat din cauza atacului, a informat, luni, primarul orașului, Andriy Sadovy.

Cinci rachete lovesc Liovul”, a anunțat primarul orașului, Andriy Sadovy, într-o actualizare pe contul său oficial de Telegram în această dimineață, adăugând că autoritățile caută informații mai detaliate.

Sadovyi a oferit mai multe detalii despre atacul cu rachete rusești din dimineața zilei de luni. El spune că una dintre rachete a lovit un atelier de reparații auto din vestul orașului. Șase persoane în total au fost ucise, în urma ultimelor lovituri, iar unsprezece persoane au fost rănite, inclusiv un copil, a scris el pe Twitter.

Aproximativ 40 de mașini au fost avariate și distruse, a adăugat el, postând o fotografie cu rămășițele carbonizate ale unui vehicul.

Primarul a precizat că unda de șoc a spulberat geamurile unui hotel din apropiere. Acesta era folosit de ucrainenii care au fost evacuați din alte zone.

În același timp, consilierul prezidențial Mihail Podoliak a anunțat atacul într-o postare pe contul său de Twitter.

Cinci lovituri puternice cu rachete asupra infrastructurii civile din vechiul Liov european. Rușii continuă să atace în mod barbar orașele ucrainene din aer, declarând cu cinism întregii lumi «dreptul lor» … de a ucide ucraineni”, a scris Podoliak.

Cele șase decese ale civililor din Liov au fost, luni, confirmate și de către guvernatorul regional Maksym Kozystkiy.

Guvernatorul regional, Maksym Kozystkiy, a transmis, luni, că orașul Liov este lovit de rachete și că, în urma atacului, au murit șase persoane.

Șase persoane au fost ucise și opt rănite în urma unor lovituri cu rachete asupra orașului Liov, situat în vestul Ucrainei, în această dimineață”, a declarat guvernatorul regional Maksym Kozystkiy, potrivit Reuters.

Separat, autoritățile au declarat că unele dintre rachete au lovit zone din apropierea unei gări și a altor instalații feroviare, perturbând pentru scurt timp traficul normal.