• Consilierul şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Aleksei Arestovici, spune că războiul ruso-ucrainean ar putea lua sfârșit în luna mai.
  • Aleksei Arestovich a afirmat că, la negocieri, Ucraina a cerut și continuă să ceară retragerea totală a armatei ruse.
  • Acesta este de părere că, aflându-se sub sancţiuni, o a doua invazie a Rusiei „ar fi o idee stupidă”.

Războiul din Ucraina se va termina cel mai târziu în luna mai, când Rusia va rămâne fără resurse pentru a continua invazia începută în 24 februarie, afirmă Aleksei Arestovici, consilier al şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Pot să vă spun următoarele: după părerea mea, cel târziu în luna mai trebuie să ajungem la o înţelegere, totuşi se poate întâmpla şi mai repede”, spune Aleksei Arestovici, într-un videoclip apărut în presa din Ucraina.

După acest moment, spune Arestovich, vor urma nişte „procese greu de explicat”, asta pentru că, din punctul său de vedere toată lumea va înţelege ca Putin „a pierdut într-un fel sau altul”.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Suntem la o bifurcaţie acum: fie va exista un acord de pace încheiat foarte repede, într-o săptămână sau două, cu retragerea trupelor şi toate cele, fie va exista o încercare de a aduna nişte, să zicem, sirieni pentru o rundă a doua şi, când îi vom şlefui şi pe ei, un acord până la jumătatea lunii aprilie sau la sfârşitul lunii aprilie„, a punctat consilierul ucrainean.

Potrivit acestuia, un scenariu „complet nebunesc” ar putea implica, de asemenea, ca Rusia să trimită recruţi proaspeţi după o lună de antrenament, a spus el.

Totuşi, chiar şi după ce se va ajunge la un acord de pace, mici ciocniri tactice ar putea rămâne posibile timp de un an, potrivit lui Arestovici, deşi Ucraina insistă asupra îndepărtării complete a trupelor ruseşti de pe teritoriul său.

Aleksei Arestovici a afirmat că, la negocieri, Ucraina a cerut și continuă să ceară retragerea totală a armatei ruse.

Acesta este de părere că, aflându-se sub sancţiuni, o a doua invazie a Rusiei „ar fi o idee stupidă”.

Războiul din Ucraina a început pe 24 februarie, când preşedintele rus Vladimir Putin a lansat ceea ce a numit o „operaţiune militară specială”, cel mai mare atac asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.