• Jake Sullivan a declarat, luni, că „acum nu este momentul să ne complacem”, subliniind importanța sprijinului continuu al SUA pentru Ucraina.
  • El a adăugat că administrația Biden „lucrează non-stop” pentru a îndeplini cererile de asistență de securitate din partea Ucrainei, făcând aluzie la o viitoare „asistență militară suplimentară în zilele următoare”.
  • Joe Biden, a declarat, luni, reporterilor că „încearcă să obțină mai multe sancțiuni” împotriva Rusiei și că le va anunța în scurt timp.

Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat, luni, că imaginile îngrozitoare de la Bucha, în Ucraina, cu ultimele atrocități comise de Rusia împotriva civililor ucraineni, subliniază că „acum nu este momentul să ne complacem”, subliniind importanța sprijinului continuu al SUA pentru Ucraina.

„Imaginile de la Bucha întăresc atât de puternic faptul că acum nu este momentul pentru complaceri. Ucrainenii își apără cu curaj patria, iar Statele Unite vor continua să îi susțină cu asistență militară, ajutor umanitar și sprijin economic”, a declarat Sullivan reporterilor de la Casa Albă.

Administrația Biden, a adăugat el, „lucrează non-stop” pentru a îndeplini cererile de asistență de securitate din partea Ucrainei, detaliind răspunsul SUA și al aliaților de până acum și făcând aluzie la o viitoare „asistență militară suplimentară în zilele următoare”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

„Ne așteptăm ca noi capacități suplimentare să fie livrate în viitorul apropiat. Nu putem anunța întotdeauna ce se livrează din respect pentru aliații și partenerii noștri sau din cauza sensibilităților operaționale, dar ne mișcăm cu rapiditate și eficiență pentru a livra”, a spus el.

Statele Unite au angajat 1,65 miliarde de dolari în arme și muniții pentru Ucraina de la invadarea Rusiei și un total de 2,3 miliarde de dolari de la preluarea mandatului de către președintele Joe Biden, în ianuarie 2021, potrivit lui Sullivan.

El a citat sisteme de apărare antiaeriană și sisteme antitanc produse de SUA, precum și sisteme de rachete ghidate cu laser, sisteme aeriene fără pilot Puma și vehicule blindate multifuncționale printre livrările furnizate Ucrainei de SUA și de alți aliați.

În încheierea discursului său, Sullivan a subliniat trei constante pe parcursul războiului: „În primul rând, Rusia va continua să își folosească armata pentru a încerca să cucerească și să ocupe teritoriul ucrainean suveran. În al doilea rând, armata și poporul ucrainean vor continua să își apere eficient și curajos patria. Și, în al treilea rând, Statele Unite vor fi alături de ei atât timp cât va fi nevoie”.

„Vă puteți aștepta la noi anunțuri de sancțiuni în această săptămână

Statele Unite vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei în această săptămână, a declarat, luni, consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan.

„Vă puteți aștepta la noi anunțuri de sancțiuni în această săptămână. Și ne coordonăm cu aliații și partenerii noștri cu privire la care vor fi parametrii exacți ai acestora, dar da, săptămâna aceasta vom avea elemente de presiune economică suplimentare de anunțat”, a declarat Sullivan pentru Kaitlan Collins de la CNN, în timpul briefingului de presă de la Casa Albă.

Ca răspuns la recentele imagini violente cu atrocități care ar fi fost comise de forțele rusești la Bucha, în Ucraina, președintele american. Joe Biden, a declarat, luni, reporterilor că „încearcă să obțină mai multe sancțiuni” împotriva Rusiei și că le va anunța în scurt timp.

El nu a catalogat crimele ca fiind un „genocid”, dar a spus că acestea reprezintă o „crimă de război”, cerând să aibă loc un proces împotriva președintelui rus, Vladimir Putin.