• Coreea de Nord a oferit 100.000 de trupe „voluntare” Kremlinului pentru a ajuta Rusia să câştige războiul împotriva Ucrainei, potrivit presei de stat ruse.
  • Un expert militar rus, Igor Korotchenko, a lăudat „bogata experienţă a armatei nord-coreene în lupta împotriva bateriilor”.
  • Armata Coreei de Nord este a patra ca mărime din lume, cu un personal activ de aproape 1,3 milioane de soldaţi, potrivit Consiliului pentru Relaţii Externe din New York.

Coreea de Nord a oferit 100.000 de trupe „voluntare” Kremlinului pentru a ajuta Rusia să câştige războiul împotriva Ucrainei, potrivit presei de stat ruse, scrie Insider, citat de Ziarul Financiar.

„Există rapoarte că 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiţi să vină şi să ia parte la conflict”, a declarat expertul militar rus, Igor Korotchenko, la Channel One Rusia, pentru New York Post.

Korotchenko a lăudat „bogata experienţă a armatei nord-coreene în lupta împotriva bateriilor”, a informat ziarul.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Acesta a continuat argumentând că Rusia ar trebui să salute trupele nord-coreene şi expertiza lor în contrabaterie.

„În cazul în care Coreea de Nord îşi exprimă dorinţa de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să-i lăsăm să o facă”, a declarat Korotchenko, potrivit New York Post.

Armata Coreei de Nord este a patra ca mărime din lume, cu un personal activ de aproape 1,3 milioane de soldaţi, potrivit Consiliului pentru Relaţii Externe din New York. Alţi 600.000 servesc ca soldaţi de rezervă.

Experţii în apărare spun că armata Nord Coreeană funcţionează cu echipamente şi tehnologie învechită, a raportat CFR.

Potrivit ziarului sud-coreean Daily NK, Coreea de Nord a oferit şi muncitori pentru a ajuta Rusia în reconstruirea unei Ucraine postbelice.

Citând surse ruseşti, Daily NK a raportat că guvernul Coreei de Nord intenţionează să trimită peste 1.000 de muncitori în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, dacă Rusia va câştiga războiul, potrivit ZF.

„Având în vedere că războiul nu s-a încheiat încă, guvernul plănuieşte să trimită muncitori la momentul potrivit în timp ce monitorizează situaţia pe teren”, a declarat o sursă nord-coreeană, pentru Daily NK.