• Într-o critică publică rară la adresa conducerii operaţiunilor militare ale Rusiei în Ucraina, un fost ofiţer rus de rang înalt a avertizat la televiziunea de stat că situaţia se va înrăutăţi, relatează CNN.
  • În ciuda împotrivirii prezentatorului emisiunii, Khodarenok a declarat că Ucraina ar putea înarma 1 milion de persoane.
  • Khodarenok a avertizat, înainte de începerea invaziei, că războiul din Ucraina va fi mai dificil decât anticipau mulţi.

Într-o critică publică rară la adresa conducerii operaţiunilor militare ale Rusiei în Ucraina, un fost ofiţer rus de rang înalt a avertizat la televiziunea de stat că situaţia se va înrăutăţi, relatează CNN.

„Să nu bem -tranchilizante informaţionale-, pentru că uneori apar informaţii despre o oarecare prăbuşire morală sau psihologică a forţelor armate ucrainene, ca şi cum s-ar apropia de o criză de moral sau de o fractură”, a declarat colonelul în retragere Mihail Khodarenok în ediţia de luni a emisiunii „60 de minute” de la Rossiya One. „Nimic din toate acestea nu este real”.

În ciuda împotrivirii prezentatorului emisiunii, Khodarenok a declarat că Ucraina ar putea înarma 1 milion de persoane.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Având în vedere că ajutorul european va intra pe deplin în vigoare şi că 1 milion de soldaţi ucraineni înarmaţi se pot alătura luptei, trebuie să vedem această realitate şi trebuie să luăm în considerare acest lucru în calculele noastre operaţionale şi strategice. Situaţia pentru noi se va înrăutăţi”, a spus el.

Khodarenok, un comentator obişnuit în presa rusă, a comentat, de asemenea, izolarea mai largă a Rusiei.

Să privim această situaţie în ansamblu din poziţia noastră strategică generală”, a spus el. „Haideţi să nu fluturăm rachete în direcţia Finlandei – acest lucru pare ridicol. Cea mai mare problemă cu situaţia noastră militară şi politică este că ne aflăm într-o izolare geopolitică totală. Şi întreaga lume este împotriva noastră – chiar dacă nu vrem să recunoaştem acest lucru”.

Khodarenok a avertizat, înainte de începerea invaziei, că războiul din Ucraina va fi mai dificil decât anticipau mulţi.

Într-un articol din februarie, el spunea: „gradul de ură (care, după cum ştiţi, este cel mai eficient combustibil pentru lupta armată) din republica vecină faţă de Moscova este sincer subestimat. Nimeni nu va întâmpina armata rusă cu pâine, sare şi flori în Ucraina”.

Afirmaţiile experţilor potrivit cărora forţele ruse vor învinge Ucraina într-o perioadă scurtă de timp „nu au niciun temei serios”, spusese el.