• Potrivit lui Arakhamia, NATO i se spune direct că nu vor mai vorbi despre apartenența la Alianța cu Ucraina încă 5-10 ani, dar Ucraina are nevoie imediat de garanții de securitate.
  • Deputatul popular a adăugat că Ucraina este pregătită să discute despre garanții directe de securitate nu doar cu Rusia, ci și cu diverse țări: SUA, China, Marea Britanie și, eventual, Germania și Franța.
  • Arakhamia a spus din nou că are informații că Donald Trump vrea să vină în Ucraina.

„Ucraina este pregătită să discute despre garanțiile de securitate în afara apartenenței NATO, împreună cu parteneri internaționali”, a spus David Arakhamia într-un interviu pentru Fox News. Potrivit lui Arakhamia, NATO i se spune direct că nu vor mai vorbi despre apartenența la Alianța cu Ucraina încă 5-10 ani, dar Ucraina are nevoie imediat de garanții de securitate.

Deputatul popular a adăugat că Ucraina este pregătită să discute despre garanții directe de securitate nu doar cu Rusia, ci și cu diverse țări: SUA, China, Marea Britanie și, eventual, Germania și Franța. Negociatorii ucraineni și ruși urmează să aibă luni cea de-a treia și ultima rundă de discuții. Delegațiile au avut două runde de discuții de când Rusia a lansat o invazie la scară largă pe 24 februarie.

Negociatorul șef ucrainean și liderul partidului președintelui Zelenski în parlament, David Arakhamia, a declarat pentru Fox News că partea ucraineană negociază pentru rezultate, nu de dragul procesului. „Coridorul umanitar este singura realizare a negocierilor noastre. Avem atât de mulți oameni blocați în orașe, copii, femei și studenți străini din China, India, Pakistan din Turcia. Am convenit cu partea rusă că vom realiza un coridor umanitar sub supravegherea Crucii Roșii. Principala temere a militarilor este că, atunci când vom avea o încetare a focului în acest sector, părțile ar putea folosi acest lucru pentru a regrupa forțele militare și a obține un avantaj competitiv. Atunci când vom elibera o încetare a focului, ambele părți trebuie să oprească deplasarea trupelor militare. În est. Este vorba de Mariupol, unul dintre cele mai fierbinți puncte, unde avem 200.000 de oameni și un mic sat, Volnovakha, avem aproximativ 25.000 de oameni”, a declarat acesta.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Arakhamia a spus că au pregătit autobuze și trenuri și au, de asemenea, liste cu studenți străini. Nu au încă o listă exactă pentru cetățenii locali, dar au o administrație locală care sprijină acest lucru. Dacă ambele părți vor confirma încetarea focului la primele ore ale dimineții, uncrainenii vor începe procesul de evacuare.

Fiind întrebat dacă există vreun progres, având în vedere că următoarea rundă de discuții cu Rusia este programată pentru luni, Arakhamia a spus că nu ar putea zice că se mișcă repede deoarece au o mulțime de oameni uciși în fiecare zi, în special civili. Este greu, dar încă demonstrează unele progrese. Cel puțin, două grupuri se ascultă reciproc și discută în mod activ diferite lucruri.

„Singurele părți asupra cărora este aproape imposibil să ne punem de acord sunt Crimeea și așa-numitele republici pe care Rusia insistă să le recunoaștem ca fiind independente. Acest lucru nu este acceptabil în cadrul societății ucrainene. Și nu este vorba despre politicieni, ci despre poporul ucrainean care nu va permite niciodată ca acest lucru să se întâmple. Aceasta este principala provocare și, sincer, încă nu știm cum am putea depăși aceste bariere”, a transmis Arakhamia.

Arakhamia a spus că singurele compromisuri care nu pot fi făcute se referă la integritatea teritorială a Ucrainei. Nu crede că au de ales acum nici măcar să discute unele modele în care să recunoască aceste teritorii. Poziția lor este fermă și sunt gata să discute orice alte opțiuni dinamice, dar nu recunoașterea acelor teritorii.