• Luni, o delegație ucraineană se va întâlni cu o delegație rusă pentru negocieri.
  • Rusia se confruntă cu sancțiuni majore din partea puterilor occidentale.
  • Președintele Zelenski anunțase anterior că era pregătit să discute cu Rusia, dar nu în Belarus.

UPDATE 07.46

Platforma de negocieri între Rusia și Ucraina a fost pregătită, este așteptată sosirea delegațiilor, a anunțat Ministerul de Externe din Belarus.

Delegația ucraineană, plecată la negocieri cu Federația Rusă, se află deja pe teritoriul Belarusului, spun anumite surse.

ȘTIRE INIȚIALĂ

O delegație ucraineană se va întâlni cu o delegație rusă pentru negocieri la granița dintre Ucraina și Belarus în dimineața zilei de 28 februarie, în urma asigurărilor date de președintele belarus Alexander Lukașenko.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Anunțul a fost făcut duminică, în timp ce forțele ucrainene s-au angajat în lupte violente cu trupele rusești în mai multe orașe din Ucraina. Rusia se confruntă cu o condamnare universală și cu sancțiuni sporite din partea puterilor occidentale din cauza asaltului neprovocat al Moscovei asupra Ucrainei, aflat acum în a patra zi.

Ministrul adjunct de interne al Ucrainei, Evgheni Yenin, a declarat că aceste negocieri vor avea loc luni dimineață, ora locală. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski declarase anterior că ar fi dispus să poarte discuții cu Rusia, dar nu în Belarus, subliniind că acțiunile militare rusești sunt lansate din această țară.

Duminică, Zelenski a declarat că nu se așteaptă la prea multe de la aceste negocieri. „Voi spune sincer, ca întotdeauna: Nu cred cu adevărat în rezultatul acestei întâlniri, dar să încerce. Pentru ca niciun cetățean al Ucrainei să nu aibă vreo îndoială că eu, în calitate de președinte, nu am încercat să opresc războiul atunci când a existat chiar și o mică șansă„, a declarat Zelenski.

Ucraina a declarat că forțele sale aeriene au doborât duminică o rachetă de croazieră lansată asupra Kievului din Belarus. Belarus este un aliat al Rusiei și a jucat un rol important în invazia Rusiei în Ucraina. Biroul lui Zelenski a declarat că Lukașenko l-a sunat duminică pe omologul său ucrainean.

„Politicienii au convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu delegația rusă, fără condiții prealabile, la granița dintre Ucraina și Belarus, în apropierea râului Pripyat. Aleksander Lukașenko și-a asumat responsabilitatea de a se asigura că toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul belarus vor rămâne la sol în timpul deplasării, întâlnirii și întoarcerii delegației ucrainene„, a declarat biroul lui Zelenski.