• Departamentul de Stat al SUA a criticat Moscova pentru bombardarea unei școli din Ucraina.
  • 90 de oameni, majoritatea femei și copii, se aflau în incintă când obuzele morții le-au curmat destinele.
  • Experții susțin că bombardarea civililor nu este întâmplătoare. Putin nu mai luptă cu naziștii, ci cu populația.

Departamentul de Stat al SUA a criticat Moscova pentru bombardarea unei școli din Ucraina. Armata lui Putin a distrus o școală din satul Bilohorivka, din regiunea ucraineană Lugansk.

90 de oameni, majoritatea femei și copii, se aflau în incintă când obuzele morții le-au curmat destinele. 60 de persoane au fost declarate decedate.

O înregistrare video difuzată de administrația militară ucraineană a arătat imagini cu pompierii printre ruinele în flăcări ale clădirii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Știm că, în desfășurarea acestui război, forțele ruse au comis crime de război și atrocități. Chiar în acest weekend, am văzut o școală din estul Ucrainei distrusă de o bombă rusească. A numi acest lucru o acțiune defensivă este vădit absurd, a numi acest lucru altfel decât un război premeditat împotriva statului ucrainean, a guvernului ucrainean, a poporului ucrainean este un afront adus istoriei”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price.

Experții susțin că bombardarea civililor nu este întâmplătoare. Putin nu mai luptă cu naziștii, ci cu populația.

Nu e nimic întâmplător, ar fi putut să fie un accident acum trei săptămâni când Vladimir Putin declara că e o «operațiune militară specială». Armata lui Putin nu se mai luptă cu naziștii și cu denazificarea. Se luptă cu populația civilă, îi urmărește și îi ia la țintă. Să ne aducem aminte de bombardarea teatrului din Mariupol, unde scria mare, se vedea din avion: peti, peti, adică copii”, a transmis expertul în relații internaționale, Miroslav Tașcu Stavre