• Depozitul unei edituri rusești de manuale a fost cuprins de flăcări în timpul nopții, ultimul dintr-o serie de incendii suspecte care au izbucnit în unele părți ale Rusiei.
  • Departamentul de Stat al SUA a declarat că obiectivele de război ale Rusiei includ acum anexarea orașelor Donețk și Lugansk.
  • Pe măsură ce războiul se prelungește și dovezile de atrocități se adună, Occidentul impune tot mai multe sancțiuni care ar fi fost respinse din start în urmă cu câteva luni.

Într-un alt incendiu dintr-o serie de incendii suspecte care au izbucnit în diferite părți ale Rusiei, depozitul unei edituri de manuale al cărei președinte era un aliat al Kremlinului a fost cuprins de flăcări în noaptea de marți spre miercuri.

Depozitul de la periferia Moscovei aparținea unei edituri numite Prosveshcheniye, care înseamnă Iluminism în limba rusă. Mediazona, un organ de presă independent, a relatat după invazia Rusiei în Ucraina că firma a avut inițiativa de a elimina cât mai multe referințe la „Ucraina” din manualele sale de istorie.

Arkady R. Rotenberg, un prieten apropiat și fost partener de judo al președintelui Vladimir Putin, care a devenit miliardar în timpul administrației acestuia, ar fi devenit președinte al editurii în jurul anului 2013.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Incendiul a cuprins în totalitate depozitul vast, situat la nord de celebra piață Ismailovo, iar structura s-a prăbușit parțial, a anunțat agenția oficială de presă Tass. Aceasta a citat tehnicienii de urgență care au declarat că fie instalația electrică defectă, fie gestionarea defectuoasă a incendiului în sine a cauzat distrugeri pe scară largă.

Cel puțin o duzină de incendii suspecte au izbucnit recent pe teritoriul Rusiei, multe dintre ele la depozitele de combustibil din apropierea graniței cu Ucraina, deși ucrainenii au refuzat să confirme orice atac. Unele au fost la puncte importante din interiorul Rusiei, inclusiv la un institut de cercetare militară de lângă Moscova.