• Însărcinatul cu afaceri al SUA în Ucraina, Kristina Kvien şi echipa sa au sosit duminică la Kiev, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat.
  • Este un pas spre reluarea prezenţei americane complete la Kiev, după ce diplomaţii au început să se întoarcă luna trecută în oraşul Liov, situat în vestul ţării.
  • Echipa, condusă de Kristina Kvien, este prima delegaţie din partea administraţiei Biden care vizitează capitala Ucrainei de la invazie, în afară de vizita lui Blinken alături de secretarul apărării Lloyd Austin.

Însărcinatul cu afaceri al SUA în Ucraina, Kristina Kvien şi echipa sa au sosit duminică la Kiev, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat. Antony Blinken promisese, luna trecută, că va redeschide, în curând, ambasada SUA în capitala ucraineană.

Este un pas spre reluarea prezenţei americane complete la Kiev, după ce diplomaţii au început să se întoarcă luna trecută în oraşul Liov, situat în vestul ţării. Ei părăsiseră ţara înainte de invazia Rusiei din 24 februarie, din motive de securitate.

Imaginile postate, duminică, pe reţelele de socializare au arătat un cortegiu de maşini intrând în incinta ambasadei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vizita echipei a fost programată pentru a comemora, duminică, Ziua Victoriei în Europa, a declarat oficialul. Rusia sărbătoreşte înfrângerea Germaniei naziste din 1945, luni, de Ziua Victoriei.

Echipa, condusă de Kristina Kvien, este prima delegaţie din partea administraţiei Biden care vizitează capitala Ucrainei de la invazie, în afară de vizita lui Blinken alături de secretarul apărării Lloyd Austin. Blinken şi Austin nu au vizitat ambasada.

Blinken însărcinase oficialii să depună eforturi pentru ca diplomaţii să se întoarcă la Kiev cât mai curând posibil.

Secretarul de stat american, Antony Blinken, „a transmis echipei sale şi ministrului de externe Kuleba că întoarcerea noastră la Kiev este o dovadă a succesului Ucrainei, a eşecului Moscovei şi a parteneriatului nostru eficient şi de durată cu guvernul şi poporul unei Ucraine suverane, democratice şi libere”, a spus oficialul citat de Reuters.