• SUA acordă peste 1 miliard de euro în asistență directă Ucrainei, potrivit președintelui Joe Biden.
  • Biden a subliniat într-un discurs că forțele americane nu vor merge să lupte direct cu forțele rusești, dar prezența lor în Europa va vaea drept scop apărarea aliaților NATO.
  • Liderul american a mai spus că, deși Putin a dezlănțuit violența și haosul, ucrainenii ripostează cu un curaj pur.

Liderul american Joe Biden a anunțat că, împreună cu aliații săi, va oferi sprijin ucrainenilor în lupta lor pentru libertate. Biden a menționat că SUA vor ajuta Ucraina oferind asistență militară, asistență economică și umanitară.

Acordăm peste 1 miliard de dolari în asistență directă Ucrainei. Și vom continua să ajutăm poporul ucrainean în timp ce își apără țara și să contribuim la alinarea suferințelor sale”, a spus președintele Biden, potrivit unui comunicat publicat de Casa Albă.

Biden a întărit ideea conform căreia forțele americane nu sunt angajate și nu se vor angaja într-un conflict cu forțele rusești din Ucraina, spunând că acestea vor merge în Europa, în scop defensiv față de aliații NATO.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Forțele noastre nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-i apăra pe aliații noștri din NATO – în cazul în care Putin decide să continue să se deplaseze spre vest. Așa cum am spus foarte clar, Statele Unite și aliații noștri vor apăra fiecare centimetru de teritoriu al țărilor NATO cu toată puterea noastră colectivă”, a spus Joe Biden.

Liderul american a mai spus că, deși Putin a dezlănțuit violența și haosul, ucrainenii ripostează cu un curaj pur.

Dar următoarele câteva zile săptămâni, luni, vor fi grele pentru ei. Putin a dezlănțuit violența și haosul. Dar în timp ce el poate obține câștiguri pe câmpul de luptă – va plăti un preț ridicat continuu pe termen lung”, a declarat Biden.

El a precizat că poporul ucrainean, care a cunoscut 30 de ani independența, a arătat că nu va tolera pe nimeni care încaearcă le ia țara.

Biden s-a adresat și poporului său, căruia i-a spus că un dictator rus, care invadează o țară străină, este un fapt ale cărui consecințe se văd în întreaga lume. El a mai spus că ia măsuri ferme ca să se asigure că sancțiunile aplicate vor viza economia Rusiei.