• Acesta este sfârșitul lui, s-a dus singur într-o fundătură”, a declarat șeful spionajului din Ucraina.
  • Șeful Direcției Șefilor de Informații nu a vrut să se pronunțe asupra modului în care liderul rus va fi înlăturat sau asasinat.
  • El a spus că Rusia ar putea fi împărțită în mai multe părți în urma eșecului său în invazie, sau ar putea fi păstrată întreagă, dar sub o nouă conducere.

„Războiul din Ucraina se va încheia doar odată cu moartea președintelui rus, Vladimir Putin”, a declarat șeful spionajului militar de top de la Kiev. Comentariile generalului-maior Kyrylo Budanov vin în contextul în care zvonurile privind starea de sănătate a președintelui Putin se amplifică, în urma unor înregistrări video în care liderul pare că nu se simte bine în timpul unor întâlniri.

Prezicând cu îndrăzneală o victorie ucraineană și, în același timp, avertizând că se apropie o mobilizare în masă în Rusia, Budanov a lansat amenințarea luni seara. „Să-i lăsăm o cale de retragere este una dintre strategii, dar este aproape nerealistă”, a declarat el când a fost întrebat dacă Putin va supraviețui războiului.

„El este un criminal de război pentru întreaga lume. Acesta este sfârșitul lui, s-a împins singur într-o fundătură. Nu vă faceți griji, Ucraina va câștiga”. Boris Karpichkov, un fost agent KBG care a dezertat din Rusia, a declarat săptămâna aceasta pentru The Sun că Putin a devenit „obsedat de idei paranoice” și că ar putea suferi de probleme de sănătate.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Fostul agent KGB a enumerat Parkinson, cancerul sau o altă afecțiune medicală ca explicație pentru comportamentul său ciudat, adăugându-și vocea la lista comentatorilor care speculează cu privire la starea de sănătate a lui Putin.

„Nu sunt eu însumi medic… dar există o îngrijorare serioasă că Putin suferă de numeroase probleme de sănătate fizică – posibil de la accidentările sportive din anii tinereții sale”, a adăugat el. „Acest lucru este alături de unele probleme care afectează persoanele în vârstă – cum ar fi demența în stadii incipiente”.

Pe fondul speculațiilor, secretarul de presă al dlui Putin a insistat că starea de sănătate a președintelui este „excelentă”. Președintele francez Emmanuel Macron va vorbi cu omologul său rus Vladimir Putin prin telefon în jurul prânzului, ora Parisului, a anunțat marți biroul lui Macron.