„Doar moartea lui Vladimir Putin va pune capăt războiului”, afirmă șeful spionajului din Ucraina

kyrylo-budanov

„Războiul din Ucraina se va încheia doar odată cu moartea președintelui rus, Vladimir Putin”, a declarat șeful spionajului militar de top de la Kiev. Comentariile generalului-maior Kyrylo Budanov vin în contextul în care zvonurile privind starea de sănătate a președintelui Putin se amplifică, în urma unor înregistrări video în care liderul pare că nu se simte bine în timpul unor întâlniri.

Prezicând cu îndrăzneală o victorie ucraineană și, în același timp, avertizând că se apropie o mobilizare în masă în Rusia, Budanov a lansat amenințarea luni seara. „Să-i lăsăm o cale de retragere este una dintre strategii, dar este aproape nerealistă”, a declarat el când a fost întrebat dacă Putin va supraviețui războiului.

„El este un criminal de război pentru întreaga lume. Acesta este sfârșitul lui, s-a împins singur într-o fundătură. Nu vă faceți griji, Ucraina va câștiga”. Boris Karpichkov, un fost agent KBG care a dezertat din Rusia, a declarat săptămâna aceasta pentru The Sun că Putin a devenit „obsedat de idei paranoice” și că ar putea suferi de probleme de sănătate.

Fostul agent KGB a enumerat Parkinson, cancerul sau o altă afecțiune medicală ca explicație pentru comportamentul său ciudat, adăugându-și vocea la lista comentatorilor care speculează cu privire la starea de sănătate a lui Putin.

„Nu sunt eu însumi medic… dar există o îngrijorare serioasă că Putin suferă de numeroase probleme de sănătate fizică – posibil de la accidentările sportive din anii tinereții sale”, a adăugat el. „Acest lucru este alături de unele probleme care afectează persoanele în vârstă – cum ar fi demența în stadii incipiente”.

Pe fondul speculațiilor, secretarul de presă al dlui Putin a insistat că starea de sănătate a președintelui este „excelentă”. Președintele francez Emmanuel Macron va vorbi cu omologul său rus Vladimir Putin prin telefon în jurul prânzului, ora Parisului, a anunțat marți biroul lui Macron.

Exit mobile version