• În timpul unei apariții la podcastul The Clay Travis & Buck Sexton Show, fostul președinte a sugerat că Ucraina ar fi putut „renunța” la teritoriul Crimeei, care a fost anexat de Rusia în 2014 sau ar fi putut accepta să nu adere la NATO.
  • Comentariile au fost făcute după ce Trump a fost întrebat ce părere are despre ședința foto pe care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, au făcut-o pentru revista Vogue, având în vedere că a avut loc în timp ce țara se afla în război.
  • În februarie, Trump a descris tactica lui Putin de a recunoaște două republici autoproclamate în estul Ucrainei și de a trimite trupe rusești în regiuni sub pretextul unor „operațiuni de menținere a păcii” ca fiind „genială” și „foarte inteligentă”.

Donald Trump a sugerat că Ucraina ar fi trebuit să încheie un acord cu președintele Vladimir Putin pentru a împiedica Rusia să invadeze țara, potrivit Newsweek.

În timpul unei apariții la podcastul The Clay Travis & Buck Sexton Show, fostul președinte a sugerat că Ucraina ar fi putut „renunța” la teritoriul Crimeei, care a fost anexat de Rusia în 2014 sau ar fi putut accepta să nu adere la NATO.

Comentariile au fost făcute după ce Trump a fost întrebat ce părere are despre ședința foto pe care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, au făcut-o pentru revista Vogue, având în vedere că a avut loc în timp ce țara se afla în război.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

„Probabil că nu este cel mai bun lucru”, a spus Trump, înainte de a adăuga poziția sa mult repetată potrivit căreia invazia Rusiei „nu s-ar fi întâmplat niciodată” dacă el ar fi fost încă președinte.

„El [Putin] nu ar fi făcut-o cu mine. El nu ar fi făcut-o. Cel puțin, ar fi trebuit să facă o înțelegere”, a declarat Trump.

„Ar fi putut renunța la Crimeea. Ar fi putut să facă ceva cu NATO: Bine, nu vom adera la NATO și ați fi avut o țară, pentru că eu cred că Putin a vrut să facă o înțelegere”, a spus Trump.

„Iar acum nu cred că vrea să facă o înțelegere. Cred că este mult mai greu să faci o înțelegere. El aruncă în aer tot locul. Adică, el va prelua tot locul. Și este foarte, foarte trist să privești ce s-a întâmplat cu Ucraina. Foarte, foarte trist.”

Trump a spus că nu crede că Putin „a avut vreodată intenția” de a începe un război cu Ucraina

Trump a spus că nu crede că Putin „a avut vreodată intenția” de a începe un război cu Ucraina, dar că acum „mai degrabă va vrea întreaga țară, de vreme ce a început”.

Trump a adăugat că trimiterea de către președintele rus a sute de mii de soldați și a unei mari cantități de echipament militar de-a lungul graniței dintre cele două țări înainte de invazie a fost o tactică de „mare negociere”.

„Și când te uiți la acele clădiri complet arse, acei oameni sunt toți morți. Ați pierdut o mulțime de oameni. Aceasta este o afacere care ar fi putut fi rezolvată. Nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Dar dacă trebuia să se întâmple, ar fi putut fi rezolvată. Iar el a mutat 200.000 de soldați la graniță pentru a negocia și nu a putut încheia o înțelegere, iar acum nu sunt sigur că se poate încheia o înțelegere foarte ușor.”, mai spune fostul președinte american.

Trump a fost criticat anterior pentru comentariile pe care le-a făcut la emisiunea The Clay Travis & Buck Sexton Show înainte de invazia Rusiei.

În februarie, Trump a descris tactica lui Putin de a recunoaște două republici autoproclamate în estul Ucrainei și de a trimite trupe rusești în regiuni sub pretextul unor „operațiuni de menținere a păcii” ca fiind „genială” și „foarte inteligentă”.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a fost contactat pentru comentarii.