• Rusii au perturbat din nou evacuarea din Mariupol.
  • A doua încercare de a genera un „coridor verde” pentru civili s-a încheiat din nou cu bombardarea rușilor.
  • Boicenko a spus că salvarea orașului este exclusă. „Singura sarcină acum este să deschidem cu orice preț coridorul umanitar către Mariupol.

Rusii au perturbat din nou evacuarea din Mariupol. A doua încercare de a genera un „coridor verde” pentru civili s-a încheiat din nou cu bombardarea rușilor.

Separatiștii pro-ruși și Garda Națională ucraineană se acuză reciproc că nu au reușit să stabilească duminică un coridor umanitar în orașul ucrainean Mariupol, a doua oară când părțile încearcă să organizeze unul. Potrivit The Guardian, televiziunea Ukraine 24 a prezentat un luptător al Gărzii Naționale care a declarat că forțele ruse și pro-ruse au continuat să bombardeze zone care ar fi trebuit să fie sigure.

Agenția de știri Interfax citează un oficial al administrației separatiste din Donețk care acuză forțele ucrainene că nu respectă încetarea limitată a focului. Oficialul separatist a declarat că doar aproximativ 300 de persoane au părăsit orașul. Autoritățile ucrainene au declarat anterior că intenționează să evacueze peste 200.000 de persoane din Mariupol.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Situația este foarte complicată”, a spus Boicenko într-un interviu pe un canal de YouTube. „Armata rusă a blocat deja coridorul umanitar. Avem o mulțime de probleme sociale, pe care toți rușii le-au creat”, scrie CNN.

Autobuzele pentru evacuare au fost bombardate: Din 50 au mai rămas 20

Boicenko a vorbit despre coridorul umanitar, care a fost anulat sâmbătă.

Aveam 50 de autobuze pline cu combustibil și doar așteptam o încetare a focului și să se deschidă drumurile pentru a putea scoate oamenii de aici”, a spus el. „Dar acum am ajuns la doar 30 de autobuze. Am ascuns acele autobuze într-o altă locație, departe de bombardamente, și am pierdut alte 10 acolo. Așa că am ajuns la 20. Așadar, când acest coridor umanitar se va deschide în sfârșit pentru noi mâine sau oricând, este posibil să nu mai avem autobuze pentru a evacua oamenii”.

Boicenko a spus că salvarea orașului este exclusă. „Singura sarcină acum este să deschidem cu orice preț coridorul umanitar către Mariupol.

„Toate aceste discuții sunt minciuni”, a spus el. „Toate acestea se fac, voi repeta pentru a miea oară, pentru a ne distruge ca națiune”.

Boicenko a insistat că moralul în Mariupol este puternic, dar ei „abia mai rezistă”.