• Elevii din Ucraina au fost surprinși de război în străinătate.
  • Elevii de la un internat internațional din SUA încearcă să strângă bani din clătite.
  • United World College găzduiește elevi din 95 de țări.

Se poate lupta pentru Ucraina și din bucătărie. Elevii de la un internat internațional din Statele Unite încearcă să strângă bani din clătite. Vestea izbucnirii războiului i-a prins în SUA, unde studiază, în siguranță, alături de elevi din toată lumea.

„Am fost șocată și îmi amintesc că urmăream știrile împreună cu prietenii mei. Și da, a fost cu adevărat sfâșietor. Și apoi lucrurile s-au înrăutățit și mai mult.”, a spus Masha Novikova, o elevă din Ucraina.

În campusul „United World College” studiază adolescenți din nouăzeci și cinci de țări, iar pentru ei, realitatea din Ucraina este un coșmar de neînțeles.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Suntem, încă, elevi de liceu, încă, încercăm să ne trăim viețile și avem o grămadă de probleme la nivel de liceu și apoi, brusc, intervine doar războiul. Și aproape că se simte ca și cum nimeni altcineva nu înțelege, cu adevărat, ce se întâmplă, pentru că îi vezi pe toți atât de fericiți și îi vezi pe toți trăindu-și viața. Și acum, Ucraina se află în mintea mea non-stop.”, a spus Alexandra Shkolikova, elevă din Ucraina.

Masha gătește clătite în fiecare noapte, împreună cu alți elevi și le vinde a doua zi colegilor din școală. Familia ei a rămas în Ucraina și zi de zi își face griji pentru ei.

„Sunt foarte îngrijorată pentru frații mei, care au 10, 13 și 15 ani. Și nu este vorba doar de siguranța lor în ceea ce privește viața, ci și de accesul lor la nevoi de bază, cum ar fi medicamente, alimente, electricitate și toate celelalte lucruri.”, a mai adăugat Masha Novikova.