• Televiziunile din Rusia au difuzat joi seară un discurs al președintelui Vladimir Putin, în care acesta a spus că „operațiunea militară specială decurge conform planului”.
  • El a acuzat forțele ucrainene că au luat „mii de cetățeni străini ostatici” și că au folosit civili pe post de „scuturi umane”. Putin a adăugat că rușii și ucrainenii sunt „un singur popor” și că va „distruge acest «anti-Rusia» creat de Occident”.
  • Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat la BBC că „invazia Rusiei nu decurge conform planului”.

Cea mai mare centrala nucleară din Europa a fost atacată aseară de soldații ruși, la doar câteva ore după ce Putin declarase că totul decurge confoform planului. Kamala Harris, vicepreședinta americană, ar urma să ajungă curând în România.

Televiziunile din Rusia au difuzat joi seară un discurs al președintelui Vladimir Putin, în care acesta a spus că „operațiunea militară specială decurge conform planului”.

El a acuzat forțele ucrainene că au luat „mii de cetățeni străini ostatici” și că au folosit civili pe post de „scuturi umane”. Putin a adăugat că rușii și ucrainenii sunt „un singur popor” și că va „distruge acest «anti-Rusia» creat de Occident”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat la BBC că „invazia Rusiei nu decurge conform planului”.

În timp ce SUA și Marea Britanie au impus noi sancțiuni împotriva oligarhilor și oficialilor ruși, din Europa Liberă aflați cum încearcă oligarhii ruși să scape de acestea.

Între timp, Parlamentul de la Kiev a adoptat legea cu numărul 7122, prin care a autorizat naționalizarea tuturor proprietăților rusești din Ucraina, relatează Interfax Ucraina. Acestea vor fi folosite în războiul împotriva regimului Putin.

Emmanuel Macron se teme că „ce e mai rău abia urmează”, asta după ultima discuția cu Vladimir Putin, care a durat aproximativ 90 de minute.

În acest context, Reuters scrie că Pentagonul a stabilit o nouă linie telefonică cu Ministerul rus al Apărării pentru a preveni „calculele greșite, incidentele militare și escaladarea” în regiune.

MINIȘTRII DE EXTERNE AI UE ȘI NATO VOR DISCUTA URMĂTORII PAȘI CA RĂSPUNS LA INVAZIA RUSĂ

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene și NATO vor discuta vineri următorii pași care trebuie făcuți la nivel politic și militar în fața invaziei Rusiei în Ucraina, după ce Comisia Europeană a anunțat că ia în considerare noi runde de sancțiuni împotriva Moscovei.

În vederea reuniunilor de vineri, toate opțiunile sunt pe masă, potrivit unor surse diplomatice, care indică închiderea porturilor pentru navele rusești sau aprobarea unor noi liste negre cu oligarhii și colaboratorii lui Putin ca posibile viitoare sancțiuni împotriva Rusiei.

Ideea este de a dubla presiunea în fața evoluției evenimentelor din Ucraina, un răspuns la nivel european pe care Bruxelles-ul îl consideră o piatră de hotar pentru unitatea și rapiditatea cu care a luat măsuri, precum și pentru forța lor. „Putin și China sunt impresionați de munca pe care o facem”, au declarat sursele consultate.