• Un fost ambasador britanic crede că Rusia începe să piardă războiul.
  • Fostul ambasador britanic în Belarus spune că Rusia se confruntă cu eșecuri și probleme semnificative.
  • „Nu doar Putin, ci întregul regim ar trebui îndepărtat.”, a declarat Ministrul lituanian de externe.

Rusia începe să piardă războiul împotriva Ucrainei. Sunt cuvintele îmbucurătoare ale fostului ambasador britanic în Belarus, Nigel Gould Davies. El spune că există semne clare că Putin se confruntă cu „eșecuri și probleme semnificative” în operațiunea sa militară din estul Ucrainei.

„Rusia nu a câștigat acest război, începe să îl piardă. Semnele arată că se confruntă cu eșecuri și probleme semnificative, chiar și cu obiectivele mai limitate pe care și le-au stabilit mai departe în est.”, a afirmat Nigel Gould Davies, fost ambasador britanic în Belarus.

Fostul ambasador britanic este convins că echilibrul avantajelor se va schimba în favoarea Ucrainei, mai ales pe măsură ce Ucraina are acces la tot mai multe echipamente militare occidentale sofisticate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

„Forțele ruse au fost puternic afectate. Rușii luptă să își redreseze aceste forțe. Există și limite ale numărului de infanterie pe care le au. Așa că, cel mai probabil, Rusia se va confrunta cu perspectiva unor eșecuri tot mai mari sau cu decizia de a escalada într-un mod semnificativ”, a mai spus Nigel Gould Davies, fost ambasador britanic în Belarus

Ministrul lituanian de externe cere schimbarea regimului în Rusia. Spune că înlăturarea președintelui rus, Vladimir Putin, de la putere este singura modalitate de a proteja Occidentul și aliații săi de viitoarele amenințări de la Moscova.

„Nu doar Putin, ci întregul regim. Pentru că, știi, s-ar putea schimba unul, Putin ar putea fi schimbat de cercul lui, știi, interior. Dar un alt Putin s-ar putea ridica în locul lui. Și atât timp cât regimul are intenția de a duce războaie în afara teritoriului Rusiei, țările din jurul acesteia sunt în pericol.”, a declarat Gabrielius Landsbergis, Ministrul lituanian de externe.