• Martorii care se aflau în zonă au spus că văzut un fum negru care se ridica din partea de nord-est a oraşului.
  • Autorităţile din regiunea Lvov, din vestul Ucrainei, au raportat, sâmbătă, trei explozii puternice în apropierea oraşului.
  • Oficialii din orașul Lvov le-au recomandat cetățenilor să se adăpostească.

UPDATE 19.45

Maksym Kozytsky, șeful administrației militare regionale din Lvov, a declarat că au avut loc încă trei explozii.

„Alte trei explozii au fost auzite la Lvov”, anunță administrația militară regională.

Clădirile rezidențiale nu au fost avariate, a adăugat primarul.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

UPDATE 19.18

Primarul din Lvov, Andriy Sadovyi, a declarat că o altă lovitură a surprins orașul din vestul Ucrainei.

„O altă lovitură cu rachete în Lviv”, a declarat Sadovyi, într-un tweet.

Președintele Joe Biden a fost informat despre explozia din Lvov, în timp ce urma să țină un discurs în Polonia.

„Președintele american, Joe Biden, a fost informat despre lovitura de la Lvov, înainte de a părăsi hotelul în care se afla, pentru a ține un discurs în Polonia”, a declarat un oficial de la Casa Albă.

UPDATE 19.12

La Lvov se aud, din nou, explozii. Raidul aerian continuă, locuitorii sunt rugați să nu părăsească adăpostul.

UPDATE 18.50

Pompierii și echipele de prim ajutor se află la fața locului. Locuitorii unui cartier din apropiere sunt, de asemenea, afară, așteptând mai multe informații.

Primarul orașului le cere locuitorilor să rămână în adăposturi până la finalul raidului aerian din cauza riscului de împușcături repetate. Toate serviciile relevante funcționează la fața locului.

„În urma bombardării, una dintre unitățile industriale în care se depozitează combustibil este în flăcări”, transmite primarul municipiului, Andriy Sadovyi.

„Cinci persoane au fost rănite după ce două lovituri cu rachete au lovit, sâmbătă, orașul Lvov din vestul Ucrainei”, a declarat guvernatorul regional, Maksym Kozytskyy.

Michael Clarke, analist în domeniul apărării și securității, a declarat, pentru Sky News: „Rușii folosesc rachetele pentru a cerceta rutele de aprovizionare, depozitele și alte lucruri care vin din Polonia, așa că, de fiecare dată când cred că văd ceva în jurul Lvov-ului, cred că se duc la ea”. Lvov, un oraș de peste 700.000 de locuitori a fost în mare parte ferit de atacuri majore în ultimele săptămâni.

Oficialii ucraineni au declarat că forțele rusești au lovit în apropiere de orașul Lvov din vestul Ucrainei, fără a oferi detalii ample.

Știre inițială:

Autoritățile din regiunea Lvov, din vestul Ucrainei, au raportat, sâmbătă, trei explozii puternice în apropierea orașului.

Autoritățile au recomandat populației să se adăpostească.

„Au avut loc trei explozii puternice lângă Lvov din direcția Kryvchytsy, acum există o avertizare de raid aerian, așa că păstrați-vă calmul și adăpostiți-vă”, a anunțat guvernatorul regional, Maksym Kozytskyy, într-o postare online, referindu-se la o zonă de la periferia orașului.

Mai mulți martori au spus că văzut un fum negru care se ridica din partea de nord-est a orașului. Președintele american, Joe Biden, este prezent la Varșovia, care se află la patru sute de kilometri de Lvov. De asemenea, Lvov se află la aproximativ optzeci de kilometri de granița cu Polonia.

Infrastructura locativă nu a fost afectată, în timp ce toate serviciile relevante funcționează la fața locului. De asemenea, locuitorii sunt sfătuiți să stea în adăposturi.

Imaginile arată coloane de fum negru și greu, pe cer, în apropierea orașului. Corespondentul Sky News, Sally Lockwood, care se află la fața locului, a auzit sirenele de raid aerian și a spus că au fost raportate avioane care au survolat orașul.

„Există mai multe blocuri de apartamente în apropierea incendiului și sunt mulți oameni afară care se uită la foc„, a declarat Lockwood. „Mulți oameni sunt emoționați, unii sunt destul de furioși – există emoții mari, cu siguranță.”