• Dacă forţele ruseşti vor prelua controlul asupra Severodoneţkului, oraşul vecin Lysychansk va fi singura zonă urbană de orice dimensiune din Luhansk care va rămâne sub control ucrainean.
  • Hayday a adăugat că obiectivul ruşilor este de a înconjura toate trupele ucrainene.
  • Zelenski a aplaudat, de asemenea, noul pachet de sancţiuni aprobat de Consiliul European, care va reduce importurile de petrol rusesc, precum şi suspendarea canalelor de propagandă rusească şi eliminarea Sberbank din SWIFT, sistemul internaţional de mesagerie bancară.

Serhiy Hayday, şeful administraţiei militare din regiunea Luhansk, spune că trupele ruseşti controlează acum cea mai mare parte a oraşului Severodonetsk, dar a respins informaţiile că trupele ucrainene din zonă vor fi încercuite, relatează CNN.

Comunicăm în mod constant. Există o oportunitate de a manevra, aşa că militarii ţin acum cu calm apărarea în poziţiile pe care le ocupă acum. Oraşul în acest stadiu are 90% din case avariate. Dintre acestea, 60% sunt aproape imposibil de restaurat. Iar toată infrastructura critică este complet distrusă”, a declarat Hayday.

Acesta afirmă că nu există nicio cale de părăsire a oraşului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Acum nu există nicio posibilitate de a părăsi Severodonetsk. Este foarte riscant şi şansele sunt foarte mici de a scăpa efectiv (nevătămaţi – n.r.). Prin urmare, pur şi simplu nu are rost să riscăm vieţile oamenilor”, a afirmat şeful administraţiei militare din Luhansk.

Hayday a adăugat că obiectivul ruşilor este de a înconjura toate trupele ucrainene.

Bineînţeles, ei ar dori să captureze întreaga regiune Luhansk mult mai repede. Sau pur şi simplu să taie traseul „Lysychansk – Bakhmut” sau să captureze Severodonetsk cât mai curând posibil. Dar ei nu reuşesc să captureze întreaga zonă”, a ai spus el.

Dacă forţele ruseşti vor prelua controlul asupra Severodoneţkului, oraşul vecin Lysychansk va fi singura zonă urbană de orice dimensiune din Luhansk care va rămâne sub control ucrainean.

Forţele ucrainene fac progrese în Herson şi Harkov

Apărătorii noştri dau dovadă de un curaj extrem de mare, în ciuda faptului că Rusia are un avantaj substanţial în materie de forţă şi armament”, a declarat Zelenski, citat de CNN.

Vrem ca tot poporul nostru să fie eliberat, dar acest lucru trebuie făcut cu prudenţă”, a mai spus preşedintele ucrainean.

Zelenski a aplaudat, de asemenea, noul pachet de sancţiuni aprobat de Consiliul European, care va reduce importurile de petrol rusesc, precum şi suspendarea canalelor de propagandă rusească şi eliminarea Sberbank din SWIFT, sistemul internaţional de mesagerie bancară.

Sunt recunoscător tuturor pentru că s-a ajuns la acest acord”, a declarat Zelenski.

El este încrezător că „acesta va lăsa Rusia la periferia economiei mondiale. Rusia nu va putea să se adapteze şi acest lucru înseamnă că va fi învinsă”.