• Administrația Macron a anunțat, în această seară, decizia de expulzare a „numeroşi” diplomaţi ruşi, într-o acţiune coordonată cu Germania şi cu alte naţiuni occidentale, pe fondul tensiunilor generate de invazia militară rusă în Ucraina.
  • Oficiali guvernamentali de la Paris au declarat, sub protecţia anonimatului, că Franţa va expulza 35 de diplomaţi ruşi.
  • La rândul său, Guvernul Germaniei a anunţat, luni seară, expulzarea a 40 de diplomaţi ruşi suspectaţi de activităţi de spionaj.

Administraţia Emmanuel Macron a anunţat, luni seară, decizia de expulzare a „numeroşi” diplomaţi ruşi, într-o acţiune coordonată cu Germania şi cu alte naţiuni occidentale, pe fondul tensiunilor generate de invazia militară rusă în Ucraina.

„Franţa a decis, în această seară, să expulzeze numeroşi membri ai personalului rus cu statut diplomatic din Franţa, ale căror activităţi intră în contradicţie cu interesele noastre de securitate”, a comunicat Ministerul francez de Externe, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu.

„Această acţiune se înscrie într-un demers european. Prima noastră responsabilitate este, întotdeauna, să garantăm securitatea cetăţenilor francezi şi a europenilor„, a subliniat Ministerul de Externe de la Paris.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Oficiali guvernamentali de la Paris, citaţi de Agenţia France-Presse şi de cotidianul „Le Monde”, au declarat, sub protecţia anonimatului, că Franţa va expulza treizeci și cinci de diplomaţi ruşi.

La rândul său, Guvernul Germaniei a anunţat, luni seară, expulzarea a patruzeci de diplomaţi ruşi suspectaţi de activităţi de spionaj.

În contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza invaziei militare ruse în Ucraina, numeroase ţări, printre care Statele Unite, Polonia, Bulgaria, Slovacia, statele baltice, Belgia şi Olanda, au expulzat diplomaţi ruşi.

În mod uzual, Rusia reacţionează prin măsuri simetrice la acţiunile de expulzare a diplomaţilor ruşi.