• Luna trecută, liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk a declarat că 60% din clădirile din Mariupol au fost distruse.
  • Sute de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile clădirilor distruse din Mariupol.
  • Rusia încearcă să ofere populației din zonele ocupate servicii publice de bază.

Criză umanitară la Mariupol, regiune din Ucraina cucerită de ruşi. Într-un oraş distrus aproape complet, bolile încep să-şi facă de cap, iar în spitale lipsesc medicamente esenţiale.

„În Mariupol sunt 10-15 persoane în fiecare zi cu simptome de holeră sau dizenterie. Medicamentele lipsesc. Antibioticele lipsesc. Oamenii sunt trimişi acasă. Ocupanţii restricţionează contactul dintre persoanele din spitale, există şi o lipsă de insulină. În timp ce în spitale, în ultima săptămână, numărul amputărilor de membre la pacienţii cu diabet a crescut”, a scris Petr Andriushenko, consilier al primarului din Mariupol, pe Telegram, citând surse ruseşti.

Probleme sanitare sunt și în Herson, care se confruntă cu o lipsă acută de medicamente, potrivit sursei citate de Reuters. Între 50 şi 100 de cadavre sunt descoperite în fiecare bloc, scoase de sub dărâmături şi duse la morgi sau – în funcţie de starea în care se află cadavrele – duse la groapa de gunoi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Un oficial ucrainean a spus că nu se va şti niciodată numărul exact al locuitorilor din Mariupol care au murit şi care se află încă sub dărâmături, urmând să fie îngropați printre gunoaie și moloz.