• CBC a precizat că decizia este o „măsură de represalii după ce Canada a interzis postul de televiziune de stat rusesc Russia Today”.
  • „Acesta pare a fi un alt pas al Rusiei pentru a înăbuși o presă liberă și independentă în interiorul granițelor sale.”, a declarat șeful departamentului de afaceri publice al CBC, într-un comunicat.
  • Premierul Justin Trudeau a declarat că decizia Rusiei de a expulza presa canadiană din țară a fost o „încercare inacceptabilă….de a le reduce la tăcere pentru a nu mai relata faptele”.

Radiodifuzorul canadian, „Canadian Broadcasting Corporation” (CBC), a transmis că Rusia a închis biroul din Moscova al companiei și a privat jurnaliștii de vize și acreditări, a anunțat miercuri postul de televiziune într-un comunicat.

CBC a precizat că decizia este o „măsură de represalii după ce Canada a interzis postul de televiziune de stat rusesc Russia Today”.

„Menținem un birou la Moscova de peste 44 de ani și suntem, în prezent, singura organizație de știri canadiană cu o prezență permanentă în această țară. Jurnalismul nostru este complet independent de guvernul canadian și suntem întristați să vedem că guvernul rus face o confuzie între cele două”, a declarat Chuck Thompson, șeful departamentului de afaceri publice al CBC, într-un comunicat.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES

„Acesta pare a fi un alt pas al Rusiei pentru a înăbuși o presă liberă și independentă în interiorul granițelor sale. Suntem extrem de mândri de jurnalismul pe care corespondenții noștri l-au realizat în Rusia în ultimii mulți ani și vom continua să spunem povestea Rusiei cât mai bine posibil din afara țării”, a adăugat el.

Premierul Justin Trudeau a declarat că decizia Rusiei de a expulza presa canadiană din țară a fost o „încercare inacceptabilă….de a le reduce la tăcere pentru a nu mai relata faptele”.

„Jurnaliștii trebuie să poată lucra în siguranță – fără cenzură, intimidare și interferențe. Acesta este un lucru pe care Canada îl va apăra întotdeauna”, a declarat premierul pe Twitter.

Pablo Rodriguez, ministrul canadian al Patrimoniului, a declarat că decizia Rusiei este o încercare de a „acoperi realitatea oribilă care se întâmplă în Ucraina”.