• O lipsă a soiului corect de cartofi înseamnă că pofticioșii vor trebui să găsească o altă garnitură pentru a-și însoți burgerii și nuggets.
  • Compania spune că se așteaptă ca cartofii prăjiți să revină în meniu până în toamnă.
  • McDonald’s s-a retras din Rusia în semn de protest față de invazia din Ucraina.

Unele restaurante din nou deschisul lanț de restaurante fast-food „Gustos și atât”, care a înlocuit McDonald’s în Rusia, nu vor mai servi temporar cartofi prăjiți, potrivit presei ruse.

O lipsă a soiului corect de cartofi înseamnă că pofticioșii vor trebui să găsească o altă garnitură pentru a-și însoți burgerii și nuggets, scrie BBC.

Compania spune că se așteaptă ca cartofii prăjiți să revină în meniu până în toamnă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
AI 2% ȘANSE SĂ AI BILET LA ERAS TOUR
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Gigantul american de fast-food McDonald’s și-a vândut restaurantele unui om de afaceri rus, iar în iunie mai multe dintre punctele sale de vânzare s-au redeschis sub numele „Vkusno i Tochka”, care se traduce prin „Gustos și atât”.

Dar, la o lună de la deschidere, unul dintre elementele cheie din meniu este în criză. „Cartofii rustici” – o versiune cu tăietură mai groasă a cartofilor prăjiți tradiționali – ar putea, de asemenea, să nu fie disponibili.

Recoltă slabă de cartofi

Într-o declarație pentru agenția rusă de știri Tass, compania a explicat că anul 2021 a dat o recoltă slabă pentru varietatea de cartofi necesară pentru fabricarea cartofilor prăjiți.

Aceasta a precizat că, în general, compania a încercat să se aprovizioneze cu cartofi de la producătorii ruși, dar că a devenit de asemenea imposibil să importe cartofi de pe piețe care ar putea oferi un înlocuitor temporar pentru recolta internă.

Cu toate acestea, într-o declarație pe Telegram intitulată „Există cartofi – și atât”, ministerul rus al agriculturii a încercat să minimalizeze orice îngrijorare legată de o penurie de cartofi.

„Piața rusă este complet aprovizionată cu cartofi, inclusiv cu cei procesați. În plus, culturile din noua recoltă sosesc deja, ceea ce exclude posibilitatea unei penurii”, a declarat ministerul.

McDonald’s s-a restras de pe piața rusă în semn de protest

McDonald’s a deschis primul său restaurant la Moscova în 1990, un semn al apropierii Rusiei sovietice de Vest prin legături economice și culturale mai strânse.

Însă, peste trei decenii mai târziu, emblema americană s-a retras din Rusia, alături de alte zeci de companii occidentale, în semn de protest față de invazia Rusiei în Ucraina.

Rusia se află acum sub sancțiuni occidentale de amploare, care perturbă lanțurile de aprovizionare și cresc șomajul.

Se preconizează că economia rusă se va contracta cu până la 10% în 2022.