• Ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian a spus într-un interviu Le Parisien că Rusia pretinde că negociază cu Ucraina, în condițiile în care focurile trupelor ruse nu au încetat pe teritoriul ucrainean.
  • Le Drian a adăugat că Franța va considera Rusia responsabilă pentru orice utilizare a armelor chimice sau bacteriologice în războiul din Ucraina.
  • Le Drian nu a detaliat natura potențialelor sancțiuni în astfel de circumstanțe.

Rusia doar „pretinde că negociază” cu Ucraina și se angajează într-un „proces dramatic de brutalitate de lungă durată”, a spus ministrul de Externe al Franței Jean-Yves Le Drian, citat într-un interviu acordat pentru ziarul francez Le Parisien.

Le Drian a declarat că Rusia doar se preface că negociază cu Ucraina în cadrul discuțiilor purtate între cele două țări în ultimele zile.

Există o singură urgență: încetarea focului, încetarea focului, încetarea focului. Numai pe această bază poți negocia, pentru că nu negociezi cu pistolul la cap”, a declarat Jean-Yves Le Drian pentru ziarul francez Le Parisien, într-un interviu de miercuri.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În același interviu, Le Drian a adăugat că Franța va considera Rusia responsabilă pentru orice utilizare a armelor chimice sau bacteriologice în războiul din Ucraina.

Dacă în Ucraina ar avea loc atacuri chimice sau bacteriologice, am ști cine ar fi singurul responsabil pentru ele. Ar fi Rusia”, a declarat ministrul francez de Externe.

Ministrul a spus că o astfel de utilizare a armelor neconvenționale ar duce la sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei.

Folosirea mijloacelor neconvenționale ar constitui o escaladare intolerabilă și ar duce ca răspuns la sancțiuni economice absolut masive și radicale, fără tabuuri”, a adăugat politicianul.

Le Drian nu a detaliat natura potențialelor sancțiuni în astfel de circumstanțe.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat duminică că Rusia ar putea folosi arme chimice în urma invaziei sale în Ucraina și că o astfel de acțiune ar fi o crimă de război, potrivit unui interviu acordat ziarului german Welt am Sonntag.