• Anunțul a fost făcut, miercuri seară, de către premierul italian, în contextul dezbaterilor de la Bruxelles privind limitarea importurilor de energie.
  • Premierul Italiei a dat asigurări că există stocuri naţionale de gaz până în toamnă.
  • Comisia Europeană propune intensificarea restricţiilor, prin oprirea achiziţiilor de cărbuni şi interzicerea accesului navelor ruse în porturile europene.

Italia se va ralia eventualelor sancţiuni suplimentare decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, a afirmat, miercuri seară, premierul, Mario Draghi, în contextul dezbaterilor de la Bruxelles privind limitarea importurilor de energie.

„Dacă Uniunea Europeană propune un embargou asupra gazelor, noi suntem bucuroşi să urmăm decizia. Dar noi vrem un instrument eficient pentru pace. Ne întrebăm dacă preţul gazului poate fi în schimbul păcii”, a declarat Mario Draghi, miercuri seară, citat de agenţia ANSA.

Premierul Italiei a dat asigurări că există stocuri naţionale de gaz până în toamnă. „Suntem acoperiţi până la sfârşitul lunii octombrie, nu se vor vedea consecinţe până în toamnă”, a subliniat Mario Draghi.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Statele Uniunii Europene au disensiuni privind noile sancţiuni care ar urma să fie impuse Rusiei. Comisia Europeană propune intensificarea restricţiilor, prin oprirea achiziţiilor de cărbuni şi interzicerea accesului navelor ruse în porturile europene.

De asemenea, Comisia Europeană ar vrea interzicerea totală a tranzacţiilor unor bănci ruse în spaţiul comunitar. Măsurile trebuie aprobate de Consiliul Uniunii Europene. Deocamdată, nu se pune problema opririi importurilor de gaz din Rusia, întrucât multe state europene sunt dependente de această resursă. Germania a semnalat că vrea reducerea treptată a dependenţei energetice de Rusia.