• Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat joi că țara sa își va dubla ajutorul financiar pentru Ucraina, ajungând la 600 de milioane de dolari.
  • Japonia s-a alăturat rapid Statelor Unite și altor țări din Grupul celor Șapte și Europei în sancțiunile lor împotriva Moscovei.
  • Un guvernator de provincie din vestul Rusiei afirmă că un civil a fost ucis de un bombardament transfrontalier dinspre Ucraina.

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat joi că țara sa își va dubla ajutorul financiar pentru Ucraina, ajungând la 600 de milioane de dolari, în sprijinul țării grav afectate de agresiunea Rusiei. Japonia va furniza cele 300 de milioane de dolari suplimentare prin intermediul Băncii Mondiale pentru a ajuta Ucraina în dificultățile financiare cauzate de invazia rusă, a declarat Kishida.

Anunțul vine chiar înainte ca Japonia să-i primească pe președintele american Joe Biden și pe alți doi lideri pentru un cadru strategic regional cunoscut sub numele de summit Quad și întâlniri bilaterale săptămâna viitoare, când se așteaptă ca Kishida să sublinieze sprijinul japonez pentru Ucraina.

Japonia s-a alăturat rapid Statelor Unite și altor țări din Grupul celor Șapte și Europei în sancțiunile lor împotriva Moscovei din cauza războiului din Ucraina, din cauza temerii că mișcarea Rusiei ar putea încuraja China în regiune. Noua promisiune, combinată cu cele 300 de milioane de dolari pe care Japonia le-a promis luna trecută, aduce contribuția totală a Tokyo la 600 de milioane de dolari.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Contribuția japoneză anterioară s-a axat pe furnizarea de asistență alimentară în nord-estul Ucrainei, inclusiv în Sumy, Poltava și Harkov, precum și de cupoane alimentare la punctele de tranzit din Moldova.