• Premierul britanic Boris Johnson a spus, în urma petrecerii incidentului nocturn de la centrala nucleară Zaporijjea, că acțiunile nesăbuite ale lui Putin afectează direct întreaga Europă.
  • Guvernul britanic a numit situația extrem de îngrijorătoare.
  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și Boris Johnson, au purtat o conversație telefonică de urgență.

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, a declarat, după incidentul nocturn de la centrala nucleară Zaporijjea, că acțiunile nesăbuite ale lui Vladimir Putin reprezintă o amenințare directă pentru întreaga Europă.

Această declarație a fost făcută în lumina incidentului nocturn de la centrala nucleară Zaporijjea, unde a izbucnit un incendiu în urma bombardamentelor.

Guvernul britanic a numit situația extrem de îngrijorătoare.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și Boris Johnson, au purtat o conversație telefonică de urgență și au convenit că principala prioritate acum este de a forța partea rusă să înceteze imediat ostilitățile în zona centralei nucleare.

Anterior, Londra a inițiat convocarea unei ședințe de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, iar acum, potrivit Downing Street, situația din Zaporijjea va trece pe primul plan pe ordinea de zi.

Serviciul de urgență al Ucrainei a comunicat că, începând cu ora 05:20, la centrala din Energodar, unitățile SES au mers să stingă incendiul izbucnit în clădirea de antrenament a centralei nucleare Zaporijjea, din cauza bombardamentelor trupelor rusești. Pompierii au putut intra cu greu să stingă incendiul, deoarece trupele armatei ruse au continuat o vreme să tragă spre centrală.

Pe fondul atacurilor continue ale Rusiei, premierul britanic Boris Johnson, într-o conversație cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că va convoca o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, în următoarele ore.