• Kievul a fost desemnat „World’s Best Cities 2023” în cel mai recent clasament publicat de agenția Resonance.
  • Resonance este o companie de consultanță în turism, imobiliare și dezvoltare economică, cu birouri în SUA, Canada și Singapore.
  • Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a salutat decizia.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a lăudat miercuri distincţia cu caracter onorific pe care capitala Ucrainei a primit-o ca fiind cel mai bun oraş din lume în clasificarea World’s Best Cities” , elaborată de compania canadiană de consultanţă Resonance Consultancy în urma analizei şi comparării a 24 de criterii pentru fiecare mare oraş, potrivit Kyiv Independent.

Kievul este cel mai bun oraş din lume în anul 2023, potrivit agenţiei internaţionale Resonance” , a scris edilul capitalei ucrainene pe Telegram.

Graţie rezilienţei, ireductibilităţii locuitorilor Kievului (rămânerii lor în oraş în pofida războiului – n. red.) şi curajului lor în faţa războiului, experţii agenţiei internaţionale au acordat capitalei titlul onorific de cel mai bun oraş al lumii” , a adăugat Vitali Kliciko.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit acestuia, experţii au remarcat de asemenea dezvoltarea importantă a infrastructurilor oraşului în ultimii zece ani, în special crearea unor noi parcuri şi pieţe şi reamenajarea celor deja existente, curăţenia parcărilor şi înnoirea parcului auto al transportului municipal” .

Kievul este astăzi inima Europei care continuă să bată: pentru viaţa sa, pentru dezvoltarea sa, pentru frumuseţea oraşului şi confortul locuitorilor săi” , susţine primarul Kliciko.

În clasificarea elaborată pentru anul acesta, respectiva companie de consultanţă a exclus din evaluare oraşele ruse Moscova şi Sankt Petersburg, din cauza invaziei ruse în Ucraina” .

Compania Resonance Consultancy selectează în analiza sa oraşele care sunt principalele centre urbane ale unei ţări şi cele care au o zonă metropolitană de peste un milion de locuitori, ierarhizându-le apoi în funcţie de 24 de criterii grupate în şase categorii.