• O nouă rundă de negocieri va avea loc între Rusia și Ucraina.
  • Data celei de-a doua runde a fost confirmată la Kiev, însă nu este clar, deocamdată, locul și ora la care va fi întâlnirea.
  • Prima rundă de discuții a avut loc acum două zile.

Între Rusia și Ucraina va avea loc o nouă rundă de negocieri. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că delegația rusă intenționează să sosească la locul discuțiilor miercuri seara. Potrivit acestuia, componența delegațiilor nu se va modifica, Vladimir Medinsky rămâne șeful delegației.

Peskov a confirmat că există „un anumit element de informații contradictorii” cu privire la data discuțiilor. Anterior, surse din agențiile ruse de presă au raportat că negocierile de miercuri sunt puțin probabile, deoarece partea ucraineană nu și-a confirmat, încă, participarea. Totodată, sursele au remarcat că nu s-a vorbit despre abandonarea discuțiilor și ar putea avea loc mai aproape de sfârșitul săptămânii.

În schimb, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, că oficialii ucraineni sunt pregătiți pentru noi discuții, însă, a subliniat că locul este, deocamdată, indecis, iar Kievul nu va accepta niciun ultimatum rusesc, conform AP News.

Recomandări

JO24: CEL MAI MARE DISPOZITIV DE SECURITATE
25 DE PERSOANE MOR ÎN URMA TAIFUNULUI GAEMI
BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
NETANYAHU VREA O GAZA DEMILITARIZATĂ
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ZBORURI OPRITE PE AEROPORTUL DIN FRANKFURT

„Cerințele Rusiei rămân aceleași pe care președintele rus, Vladimir Putin, le-a enunțat, în discursul său, înainte de începerea războiului”, spune Kuleba.

Prima rundă de discuții a avut loc acum două zile. Principala temă fost încetarea focurilor pe teritoriul Ucrainei și a desfășurării luptelor. Mai mult, s-a stabilit prioritatea temelor care au nevoie de o implementare din punct de vedere logistic, pentru care s-a preconizat o finalitate practică cu prilejul celei de-a doua runde de negocieri.

Informațiile vehiculate, acum, de presa rusă spun că a fost aleasă o locație de graniță, între Belarus și Polonia.