• Ministrul ucrainean de externe a declarat faptul că situația din Mariupol „poate fi o linie roșie” în negocierile cu Rusia, anticipând intensificarea luptelor în estul Ucrainei în următoarele sătpămâni.
  • Kuleba a mai spus că „orașul nu mai există”.
  • Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, anterior, că orice alte crime de război ar face imposibile negocierile cu Rusia.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat, duminică, faptul că situația din Mariupol „poate fi o linie roșie” în negocierile cu Rusia, care „a decis să radă orașul cu orice preț”. El anticipează intensificarea luptelor în Estul Ucrainei în următoarele săptămâni.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat, duminică, că „situația” din Mariupol „poate fi o linie roșie” în negocierile cu Rusia.

„Situația din Mariupol este atât gravă, din punct de vedere militar, cât și sfâșietoare”, a declarat Kuleba, la CBS.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Kuleba a mai spus că „orașul nu mai există”.

„Ceea ce a mai rămas din armata ucraineană și un grup mare de civili sunt practic încercuite de forțele rusești. Ei își continuă lupta, dar se pare că, după modul în care se comportă armata rusă în Mariupol, au decis să radă orașul de pe pământ cu orice preț”, a adăugat el.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, anterior, că orice alte crime de război ar face imposibile negocierile cu Rusia.

Ministrul de externe a mai declarat că anticipează intensificarea luptelor în Estul Ucrainei în următoarele săptămâni.

El a mai spus că anticipează că vor continua atacurile cu rachete asupra Kievului și asupra altor orașe din Ucraina.

Răspunzând la o întrebare referitoare la cât de important este pentru el ca un oficial american la nivel înalt să viziteze Ucraina, Kuleba a spus că ar fi fericit să îl vadă pe președintele american, Joe Biden, în Ucraina.

„Ar fi un mesaj important de susținere pentru noi și, bineînțeles, o întâlnire personală între doi președinți ar putea, de asemenea, să deschidă calea pentru noi livrări de arme, de arme americane către Ucraina, dar și pentru discuții privind o posibilă soluționare politică a acestui conflict”, a spus el.