• Conform lui Kuleba, rușii au pierdut 10.000 de soldați și 79 de avioane și elicoptere.
  • Kuleba a avut o întâlnire cu Blinken, cu care a discutat 45 de minute.

Ucraina sângerează, dar rămâne în picioare. O spune ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, care lansează un nou apel către NATO la întâlnirea miniștrilor de externe cu Jens Stoltenberg.

Lista cerințelor prezentate de Kuleba:

„Aceata include cerințele noastre de a închide cerul deasupra Ucrainei și de asemenea, nevoia de a oferi Ucrainei, avioane de luptă precum și arme și sisteme puternice de apărare aeriană și antirachetă. Mesajul meu către lume este clar: atunci când liderii europeni și alți lideri, repetă, la ceremoniile de-a lungul anului, acele cuvinte sacre Niciodată, din nou!, acum trebuie să și demonstreze, prin acțiuni”, a declarat Dmytro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Kuleba a discutat și cu secretarul general al ONU căruia i-a solicitat mai multe ajutoare umanitare, dar și cu secretarul de stat al SUA, cu care s-a întâlnit la granița Ucrainei cu Polonia. Acesta i-a promis că NATO, UE și țările G7 vor continua să acorde Ucrainei sprijin militar, financiar și umanitar. Mai ales că războiul e departe de a se încheia.

Și în ceea ce privește presiunea asupra Rusiei, nu numai că este fără precedent, nu numai că produce rezultate foarte, foarte concrete în Rusia, dar și această presiune nu numai că va continua dar va crește până când acest război, acest război de alegere, va fi adus. Până la capăt”, a transmis Antony Blinken, secretarul de stat al SUA.

Dmytro Kuleba a declarat că Rusia a comis o „crimă de agresiune” împotriva Ucrainei şi, în cele din urmă, va fi „trasă la răspundere pentru acţiunile sale”.