• În timp ce americanii îi cred în stare de orice pe ruşi, Ucraina are altă părere.„Monitorizăm cu atenţie şi luăm în serios ameninţările nucleare ale Rusiei”, a declarat de şeful de stat major al SUA.
  • Serghei Lavrov, ministrul de externe al Moscovei, transmite că:„Pericolul este real, nu trebuie să-l subestimam”.
  • Dmitro Kuleba spune și el „Rusia a pierdut ultima şansă de a speria lumea”.

În timp ce americanii îi cred în stare de orice pe ruşi, Kuleba are altă părere. „Monitorizăm cu atenţie şi luăm în serios ameninţările nucleare ale Rusiei”, a declarat de şeful de stat major al SUA, generalul Mark Milley, într-un interviu acordat CNN din Ramstein, Germania.

Referirea lui Milley a fost făcută la cuvintele rostite ieri seară de Serghei Lavrov, Ministrul de Externe al Moscovei, care, la televiziunea publică, vorbise despre „riscuri considerabile” pe care conflictul din Ucraina le-ar putea transforma în al III-lea Război Mondial.

Pericolul este real, nu trebuie să-l subestimam”, a spus el. Cuvintele lui Lavrov fuseseră, însă, citite cu dezinteres de şeful diplomaţiei de la Kiev: „Rusia a pierdut ultima şansă de a speria lumea”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Intenția Rusiei de a folosi arme nucleare a fost negată de Lavrov

Rusia nu intenţionează să utilizeze arme nucleare în Ucraina afirma Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, anunţând şi că armata rusă a început o nouă etapă a operaţiunilor, concentrată pe regiunile est-ucrainene.

Sunt folosite „doar arme convenţionale”, afirma Serghei Lavrov într-un interviu acordat postului „India Today”, conform BBC News.

La începutul conflictului din Ucraina, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, preşedintele rus, Vladimir Putin, a plasat în stare de alertă forţele nucleare strategice ruse.

Ministrul rus de externe a subliniat că doar preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut acuzaţii că Rusia ar putea utiliza arme nucleare. „Noi nu am menţionat niciodată acest lucru”, a continuat Ministrul rus de externe, conform CNN, subliniind că armata rusă respectă normele internaţionale şi că orice acuzaţii privind comiterea de încălcări vor fi investigate.