• Kuleba a făcut astăzi o vizită oficială la București, unde a ținut un discurs despre situația din Ucraina.
  • El a spus că Guvernul României a conturat o „politică foarte inteligentă de la începutul agresiunii şi a stat alături de Ucraina”.
  • Cel mai bun mod de a-l opri pe Putin este să îi daţi Ucrainei tot ce are nevoie”, a spus Kuleba.

Kuleba a făcut astăzi o vizită oficială la București, unde a ținut un discurs despre situația din Ucraina. Acesta a punctat că Rusia va pierde acest război, dar și că o „bătălie finală” are loc în regiunea Mării Negre.

„De fiecare dată când preşedintele Putin încearcă să oprească Ucraina în dezvoltarea sa în integrarea europeană, singurul rezultat pe care îl obţine este accelerarea acestor procese. Regretul meu cel mai mare este că fiecare astfel de acţiune a lui Putin are un preţ pentru Ucraina, dar ce se întâmplă acum nu este doar încă o încercare din partea Rusiei de a-şi menţine influenţa în această parte a Europei, în regiunea Mării Negre, nu este doar o încercare de a opri Ucraina, ci este şi o bătălie finală, o bătălie finală pentru dreptul tuturor naţiunilor europene şi nu este vorba doar de Ucraina, ci şi de Georgia, Moldova şi toate ţările din regiunea Mării Negre.

Deci este o bătălie finală comună a noastră pentru şansa de a trăi în pace, în prosperitate, ca parte a unui întreg, a unei Europe libere şi întregi. Nu am niciun dubiu că vom câştiga această bătălie. Ucraina va câştiga”, spune ministrul ucrainean de Externe, Kuleba, după convorbirile avute la Bucureşti cu Bogdan Aurescu.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Kuleba a mulțumit României pentru ajutorul oferit

El a spus că Guvernul României a conturat o „politică foarte inteligentă de la începutul agresiunii şi a stat alături de Ucraina”, conform Mediafax.

„Acest război are legătură şi cu viitorul acestei regiuni. Ajutorul vostru înseamnă şi ajutor pentru voi. Ce oferă Ucraina acum pentru lume este simplu: voi ne daţi tot ceea ce avem nevoie ca să luptăm şi să câştigăm şi noi îl ţinem pe Putin în Ucraina şi-l înfrângem acolo, ca să nu îndrăznească să testeze articolul 5 al Tratatului NATO şi să încerce să-şi extindă agresiunea.

Cei din Europa care cred că acesta este doar un război Ucraina-Rusia şi că Putin nu va îndrăzni să testeze articolul 5 nu ar trebui să fie naivi. Cel mai bun mod de a-l opri pe Putin este să îi daţi Ucrainei tot ce are nevoie”, mai spune Kuleba.