• Relaţia dintre Rusia şi China se va consolida ca urmare a situaţiei politice actuale, potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.
  • Presa de stat chineză a relatat că Xi a descris războiul ca nefiind „în interesul nimănui”, dar nu i-a adus nicio critică preşedintelui Vladimir Putin.
  • Potrivit mai multor relatări recente din mass-media, Rusia a cerut Chinei echipamente militare pentru a sprijini invazia sa în Ucraina.

Relaţia dintre Rusia şi China se va consolida ca urmare a situaţiei politice actuale, potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.

Într-un moment în care Occidentul subminează în mod flagrant toate bazele pe care se bazează sistemul internaţional, desigur că noi, ca două mari puteri, trebuie să ne gândim cum să continuăm în această lume”, a declarat Lavrov, citat de agenţia rusă de presă Interfax.

Într-o convorbire telefonică de vineri, preşedintele american Joe Biden l-a avertizat pe liderul chinez Xi Jinping cu privire la „implicaţiile şi consecinţele” pentru China dacă Beijingul oferă sprijin Rusiei pentru război, a precizat Casa Albă, potrivit BBC.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Presa de stat chineză a relatat că Xi a descris războiul ca nefiind „în interesul nimănui”, dar nu i-a adus nicio critică preşedintelui Vladimir Putin.

Potrivit mai multor relatări recente din mass-media, Rusia a cerut Chinei echipamente militare pentru a sprijini invazia sa în Ucraina.