• Serghei Lavrov a declară în timpul unei conferințe de presă că UE și NATO par să formeze o alianță pentru a lupta într-un război cu Rusia.
  • De asemenea, el a subliniat că Moscova se îndoiește că actuala atmosferă „rusofobă” din cadrul blocului va dispărea sau se va atenua în viitorul previzibil.
  • Comentariile vin în contextul în care UE a decis să acorde Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidați la aderarea la blocul comunitar.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Uniunea Europeană și NATO par să formeze un bloc pentru a lupta într-un război cu Rusia, potrivit baha.com.

Bineînțeles, vom privi cu realism comportamentul Uniunii Europene și vom urmări pașii reali pe care îi face„, a declarat Lavrov în timpul unei conferințe de presă cu omologul său din Azerbaidjan. De asemenea, el a subliniat că Moscova se îndoiește că actuala atmosferă rusofobă” din cadrul blocului va dispărea sau se va atenua în viitorul previzibil.

Făcând o comparație cu pregătirea lui Adolf Hitler pentru cel de-al Doilea Război Mondial, Lavrov a afirmat că Uniunea Europeană, împreună cu NATO, asamblează o coaliție modernă pentru un conflict și, în cele din urmă, un război cu Federația Rusă„.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Comentariile vin în contextul în care Suedia și Finlanda au depus oferte de aderare la NATO și în contextul în care UE a decis să acorde Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidați la aderarea la blocul comunitar.